Σκαρφαλώνει στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος με σκόνη


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Αντικυκλώνας με κέντρο την περιοχή της Αγγλίας σε συνδυασμό με χαμηλά βαρομετρικά σε Βαλκάνια και ανατολική Ευρώπη, ευνοούν κατάβαση ψυχρών αέριων μαζών μέχρι και την κεντρική μεσόγειο.

Τελείως διαφορετικό καιρικό σκηνικό θα επικρατεί στην ανατολική μεσόγειο τις επόμενες μέρες αφού το βαρομετρικό χαμηλό στα Βαλκάνια σε συνδυασμό με ψηλή πίεση στη βορειοανατολική Αφρική θα συντηρούν νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα στην περιοχή μας όπου θα φέρει θερμές αέριες μάζες από βόρειο Αφρική μαζί με σκόνη.

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ από το μεσημέρι θα αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Αραιή σκόνη θα αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 βαθμούς στα παράλια και στους 14 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματιστεί τοπική ομίχλη. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 6 στη χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα παρατηρούνται λίγες κυρίως ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο την Παρασκευή ενώ το Σάββατο δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται σε αρκετά πιο ψηλά επίπεδα για την εποχή. Στο εσωτερικό θα φτάσουμε τους 29-30 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη βροχή στα ανατολικά. Την περιοχή θα επηρεάζει ισχυρό πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας.