Στο κόκκινο τα επίπεδα σκόνης!!!

Στο κόκκινο τα επίπεδα σκόνης!!!

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Όπως προαναφέραμε σε προηγούμενα μας δελτία, από το πρωί σημειώνετε μια συνεχείς αύξηση του επιπέδου σκόνης από την Αφρική, όπου στις 15:00μ.μ καταγράφηκαν αρκετά ψηλά επίπεδα σκόνης τα οποία έχουν φτάσει στο κόκκινο σε Λεμεσό και Πάφο με 303,7 μg/m³ και 261,6 μg/m³ αντίστοιχα. Στη Λευκωσία και Λάρνακα έφτασε σε πορτοκαλί επίπεδο με 113,5 μg/m³ και 112,2 μg/m³ αντίστοιχα. Τα ποσοστά σκόνης αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται και τις επόμενες ώρες. Για αναλυτική πρόβλεψη πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόβλεψη σκόνης και την ποιότητα του αέρα μπορείτε να δείτε στην αρχική σελίδα του kitasweather.

Συστάσεις ΠΙΣ προς ευάλωτες ομάδες λόγω της σκόνης στην ατμόσφαιρα:

Με αφορμή τα υψηλά επίπεδα σκόνης που παρατηρούνται στην ατμόσφαιρα ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος προέβη σε συστάσεις, εφιστώντας την προσοχή ιδιαίτερα στα άτομα υψηλού κινδύνου.

Ο ΠΙΣ συστήνει σε άτομα υψηλού κινδύνου, όπως άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα με ανοσοανεπάρκειες, παιδιά και άτομα άνω των 65 ετών, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Άτομα με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες, εμφύσημα, διάμεσα πνευμονικά νοσήματα και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις πιθανόν να χρειαστούν αύξηση της δόσης των φαρμάκων τους, γι’ αυτό θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ιατρών τους, ενώ άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, προτρέπονται να χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους ειδική προστατευτική μάσκα.

Επίσης ο ΠΙΣ συστήνει στο κοινό να παραμένει σε καλά αεριζόμενους και κλιματιζόμενους χώρους και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων δύσπνοιας να απευθύνεται στο θεράποντα ιατρό του ή στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών.

Γενικότερα, ο ΠΙΣ συστήνει στο κοινό να αποφεύγει τη σωματική άσκηση και να περιορίζει το χρόνο παραμονής του σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο.