Στους 40 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Στους 40 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Πολύ θερμές αέριες μάζες για την εποχή επηρεάζουν την περιοχή μας.

Βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την Ιταλία και επεκτείνεται μέχρι τη Βόρεια Αφρική εκτοπίζει θερμές αέριες μάζες αλλά και σκόνη προς το ανατολικό μισό της Μεσογείου.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και πολύ θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, 33 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 35 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια και 29 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 23 στα παράλια και 18 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και πολύ θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 35 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια και 28 στη Χιονίστρα. Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 23 στα παράλια και 17 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και πολύ θερμός. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση αλλά θα κυμαίνεται αρκετά πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση αλλά παραμένει λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει και πάλι άνοδο αφού φαίνεται να επαναλαμβάνεται παρόμοιο καιρικό σκηνικό στη Μεσόγειο με αυτό που είναι σε εξέλιξη τώρα. Όσον αφορά τις βροχές, δεν φαίνεται κάτι ακόμη στον ορίζοντα.

Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 34 (μέγιστη) με 19 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 με 19 στα δυτικά παράλια, 31 με 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και 25 με 15 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).

Στα Locations μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Επίσης, στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!