Θερμές αέριες μάζες και αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σχετικά χαμηλή πίεση, θερμές αέριες μάζες και σκόνη επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Νεφώσεις που θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στην περιοχή του Τροόδους δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Τα επίπεδα σκόνης θα κυμαίνονται από μέτρια έως ψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως θαλάσσιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 με 29 στα νότια και ανατολικά παράλια, 27 με 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 19 βαθμούς στη χιονίστρα.


Φωτογραφία από Πραστειό Κελλακίου προς Τρόοδος

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Τα επίπεδα σκόνης θα κυμαίνονται από μέτρια έως ψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς 1 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς στα παράλια και στους 9 στη χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με σκόνη. Η σκόνη ενδέχεται να είναι πυκνή κατά διαστήματα με τα επίπεδα να κυμαίνονται από μέτρια έως πολύ ψηλά. Το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Την Τρίτη η περιοχή μας θα επηρεάζεται από χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες. Ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες με χαλάζι. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός με πολύ μικρή πιθανότητα βροχής. Η σκόνη θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί από το βράδυ. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή η περιοχή μας θα συνεχίσει να επηρεάζεται από ασταθείς αέριες μάζες, με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ορεινά και στο εσωτερικό. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τρίτη.

1 Comment

  1. Ερικ, σημερα Δευτερα 1/5 υπαρχουν πιθανοτητες για βροχοπτωσεις και στα ημιορεινα ή μονο στα ορεινα;