Τοπικές καταιγίδες με χαλαζόπτωση και πάλι κυρίως στην επαρχία Λεμεσού το απόγευμα

Τοπικές καταιγίδες με χαλαζόπτωση και πάλι κυρίως στην επαρχία Λεμεσού το απόγευμα

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σήμερα το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της επαρχίας Λεμεσού αναμένεται και πάλι να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από εκεί θα κινηθούν προς τα νότια παράλια το απόγευμα και πολύ πιθανό να επηρεαστεί και η πόλη της Λεμεσού. Το επίκεντρο των φαινομένων αναμένεται να είναι ελαφρώς πιο νοτιοανατολικά σε σχέση με χθες. Σε καταιγίδα αναμένεται χαλαζόπτωση.

Στα ορεινά πάνω από 1300 μέτρα αναμένεται χιονόπτωση με χιονόστρωση πάνω από 1400 μέτρα. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας στην περιοχή του Τροόδους, η χιονόπτωση θα είναι πυκνή, με σημαντική χιονόστρωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με μικρή μόνο πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής ή καταιγίδας σε περιοχές κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα όπου θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο στα νοτιοδυτικά παράλια πιθανό να σημειωθούν ακόμα λίγες βροχές ή και καταιγίδα αρχικά, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Στα ορεινά και ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός, ενώ τοπικά στο εσωτερικό αναμένεται να σχηματιστεί ελαφρύς παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι παρόμοιος με σήμερα, με τη διαφορά ότι η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω πτώση, με τα χιόνια να επεκτείνονται μέχρι τα 900-1000 μέτρα και άνω. Στα ορεινά θα επικρατεί ολικός παγετός από τα 1200μ και άνω.

Την Τετάρτη ο καιρός παραμένει ψυχρός, αλλά οι πιθανότητες για φαινόμενα μειώνονται σημαντικά.

Την Τσικνοπέμπτη ο καιρός παραμένει ψυχρός με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Από την Παρασκευή αρχίζουν να υποχωρούν οι ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες.
Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι θα ακολουθήσει μετά την Παρασκευή, ωστόσο εκ πρώτης δεν φαίνεται να προσεγγίζει κάποιο οργανωμένο σύστημα κακοκαιρίας.
Το ύψος των χιονιών στην Χιονίστρα είναι 98 εκατοστά και στην Πλατεία Τροόδους 78 εκατοστά.