Τοπικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στην επαρχία Λεμεσού


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σύντομα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως της επαρχίας Λεμεσού, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι καταιγίδες από εκεί θα κινηθούν προς τα νότια παράλια και πολύ πιθανό να επηρεαστεί και η πόλη της Λεμεσού. Οι καταιγίδες τοπικά θα είναι έντονες με χαλάζι.

Στο Τρόοδος πάνω από 1600μ θα σημειωθεί χιονόπτωση και πάνω από 1700μ χιονόστρωση. Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας στην κορυφή του Τροόδους, η χιονόπτωση θα είναι πυκνή, με σημαντική χιονόστρωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με μικρή μόνο πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής ή καταιγίδας σε περιοχές στο νότιο 1/3 του νησιού. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 3 στη χιονίστρα.
Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Από αύριο μέχρι και την Παρασκευή την περιοχή θα επηρεάζουν ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες. Τοπικά θα εκδηλώνονται βροχές κυρίως στο νότιο μισό του νησιού και στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα ορεινά και τοπικά στα ψηλότερα ημιορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται περίπου 4-6 βαθμούς πιο κάτω από τις σημερινές θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτική πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει απόψε. Μπορείτε να παρακολουθείτε την  εκδήλωση των φαινομένων κάτω από την πρόβλεψη της Λεμεσού εδώ.