Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα και το βράδυ !!!

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα και το βράδυ !!!

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Αντικυκλώνας επηρεάζει μεγάλο μέρος τις δυτικής και κεντρικής Ευρώπης και θα ευνοήσει την κάθοδο πιο ψυχρών αεριων μαζών στην περιοχή μας αλλα και μέτωπα κακοκαιρίας. Οι άνεμοι ενισχύονται.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κύριος αίθριος. Σύντομα όμως θα αρχίσουν να αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις κύριος στο ανατολικό μισό τις οροσειράς του Τροόδους, εσωτερικό και βορειο-ανατολικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Μεμονωμένη βροχή αναμένεται και στην περιοχή του Ακάμα αργά το απόγευμα.Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες με χαλαζόπτωση. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει αραιη σκόνη. Οι άνεμοι θα είναι κύριος δυτικοί, αρχικά ασθενής μέχρι μέτριοι 2-4 Bft αλλα σύντομα θα ενισχυθούν σε 3-5 Bft. Στα νότια-νοτιοανατολικά παραλια και σε περιοχές καταιγίδων οι ριπές τον ανεμων θα φτάνουν τα 7-8 bft. Η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 32 στα παραλια και 19 στην χιονίστρα.

Το βραδυ τοπικές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν κύριος τα δυτικά και βόρεια παραλια χωρίς να αποκλείεται και ένα πέρασμα καταιγίδων που θα επηρεάσει περισσότερες περοχές.

Αύριο ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κύριος αίθριος, στα ανατολικά-βορειοανατολικά και πιο συγκεκριμένα περιοχή ριζοκαρπάσου αναμένονται ακόμα λίγες βροχές. Μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη και Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις θα δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως  τις απογευματινές ωρες. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω αισθητή πτώση. Η βροχόπτωση του μηνα βρίσκετε στο 113% και αναμέμενεται να αυξηθεί.