Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος κυρίως από χαμηλές και μέσες νεφώσεις. Σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, κυρίως της επαρχίας Λεμεσού και Λάρνακας, αλλά και σε νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού, κυρίως στα ανατολικά τμήματα της επαρχίας Λεμεσού μέχρι την επαρχία Αμμοχώστου όπου αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται χαλαζόπτωση. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν στα 3 έως 4 μποφόρ και στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, 26 έως 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 27 έως 29 στα νότια και ανατολικά παράλια και 16 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες θα εμφανιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια, 16 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 9 στη χιονίστρα.

Από αύριο Πέμπτη μέχρι και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα. Σταδιακή άνοδος θερμοκρασίας.

Τις αυγινές ώρες σημειώθηκαν τοπικές βροχές στο δυτικό 1/3 του νησιού όπως φαίνεται στην εικόνα του ραντάρ.

 
Στα Locations μπορείτε να δείτε τις πιθανότητες βροχής (Chance of rain) και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.