Τοπικές βροχές το απόγευμα… Καταιγίδες συνοδεία χαλαζιού αύριο!!


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σχετικά χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή σήμερα και αύριο Τετάρτη.

Το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της επαρχίας Πάφου και Λεμεσού αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και εκδήλωση καταιγίδας. Οι βροχές θα έχουν την τάση να κινούνται προς τα νότια παράλια το απόγευμα καθώς εξασθενούν, και δεν αποκλείονται και εκεί κάποιες τοπικές βροχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αν έχουμε φαινόμενα, θα είναι υπό τη μορφή χιονιού. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής ή καταιγίδας στην περιοχή του Ριζοκάρπασου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς βόρειοι 2 έως 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 6 έως 9 στα παράλια και -1 στη χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα όμως θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της επαρχίας Λεμεσού, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται και σε άλλη περιοχή.

Ο κύριος όγκος των φαινομένων από την ορεινή/ημιορεινή Λεμεσό θα κινηθεί προς τα νότια παράλια, όπου αναμένεται να επηρεαστούν και εκεί τοπικά περιοχές, αλλά από αργά το απόγευμα ο καιρός βελτιώνεται. Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται 2 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Την Κυριακή των καρναβαλιών η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σκόνη αλλά και ψηλές νεφώσεις. Τοπικά δεν αποκλείεται να πέσουν και σταγόνες λάσπης. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα βρίσκεται 2 έως 3 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα έχουμε σκόνη αλλά και μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές κατά τις απογευματινές ώρες. Περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας, για να κυμαίνεται σε 3 έως 4 βαθμούς πιο πάνω από την κανονική.

Σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή στον καιρό για την Καθαρά Δευτέρα, το Kitasweather θα σας ενημερώσει εγκαίρως.

Σημείωση: Κεντρική φωτογραφία από Πραστειό Κελλακίου, βλέποντας προς Παπούτσα, ώρα 13:00