Τσουχτερό κρύο με μικρή πιθανότητα για βροχές και χιόνια την Τσικνοπέμπτη!

Τσουχτερό κρύο με μικρή πιθανότητα για βροχές και χιόνια την Τσικνοπέμπτη!

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται λίγες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς, 2 έως 3 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 15 στα παράλια και 1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.
Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά πάνω από τα 600 μέτρα, πιθανόν να πέσουν λίγες νιφάδες χιονιού ή να σημειωθεί ελαφριά χιονόπτωση.Τοπικά σε περιοχή του εσωτερικού και στο ανατολικό 1/3 του νησιού δεν αποκλείεται να πέσει λίγο χιονόνερο ή νιφάδες χιονιού τις αυγινές ώρες.Στα ορεινά, ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τσικνοπέμπτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες, ελαφριές βροχές, κυρίως το πρώτο μισό τις ημέρας, στο ανατολικό μισό του νησιού.Τοπικά τις πρώτες πρωινές ώρες δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι υπό την μορφή χιονόνερου ή νιφάδες χιονιού.Τοπικά στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από 600 μέτρα πιθανόν να σημειωθεί ασθενής χιονόπτωση.
Το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.Στα ανατολικά παράλια οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές εξασθενημένοι 2 έως 4 μποφόρ από την ίδια κατεύθυνση.Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, ενώ το Σαββατοκύριακο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι ψυχρές αέριες μάζες σταδιακά θα υποχωρούν, αλλά τα βράδια ο καιρός θα παραμένει ψυχρός και στα ορεινά, ημιορεινά και τοπικά στο εσωτερικό θα σχηματίζεται παγετός.