Ζέστη και σκόνη και στο βάθος πτώση θερμοκρασίας με τοπικές καταιγίδες


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Θερμές αέριες μάζες και σκόνη από τη βόρειο Αφρική επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με σκόνη. Τα επίπεδα σκόνης θα είναι κυρίως χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς στα 2 έως 4 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά παράλια οι ριπές θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, 28 έως 29 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 31 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη. Τα επίπεδα σκόνης αναμένονται κυρίως από μέτρια έως ψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 με 18 στα παράλια, και στους 13 στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή αναμένονται πολύ θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας, οι οποίες θα φέρουν περαιτέρω αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα κυμανθεί γύρω στους 7 έως 9 βαθμούς πάνω από την κανονική για την εποχή ανάλογα με την περιοχή. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, ενώ η κανονική για την εποχή είναι 29 βαθμοί. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Τα επίπεδα σκόνης αναμένονται κυρίως από μέτρια έως ψηλά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά μικρή πτώση, αλλά παραμένει αρκετά πιο πάνω από την κανονικής για την εποχή. Την Δευτέρα θα αιωρείται ακόμα σκόνη στην ατμόσφαιρα αλλά σταδιακά υποχωρεί.

Από τα μέσα προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή πτώση. Αναμένονται επίσης τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σε καταιγίδες αναμένεται χαλαζόπτωση.