Ζέστη μέχρι την Πέμπτη - Ακολουθούν τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Ζέστη μέχρι την Πέμπτη - Ακολουθούν τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή μας μέχρι την Πέμπτη.

Σε αυτή την περίοδο, οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να κυμαίνονται από περίπου 4 έως 9 βαθμούς πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή και οι ελάχιστες περίπου 2 έως 5 βαθμούς πιο πάνω. Οι μεγαλύτερες αποκλίσεις θερμοκρασίας αναμένονται στα ορεινά/ημιορεινά και το εσωτερικό, σε σχέση με τις παράλιες περιοχές.

Στη κεντρική εικόνα βλέπεται την πρόγνωση καιρού για τη πόλη της Λευκωσίας.

Αυτό το <καλοκαιρινό> σκηνικό οφείλεται στη σφήνα έξαρσης (Ridge) από την περιοχή της Αιγύπτου, που επεκτείνεται στην ανατολική Ευρώπη. Το θετικό είναι ότι δεν ευνοείται ιδιαίτερη μεταφορά σκόνης στην περιοχή μας, παρά μόνο αραιή σκόνη τα επίπεδα της οποίας θα φτάνουν τα μέτρια, παροδικά και τοπικά.

Πιο δροσερός καιρός με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες αναμένεται το Παρασκευοσαββατοκύριακο. Αυτή η αλλαγή οφείλεται στη σφήνα έξαρσης (Ridge) που θα επηρεάσει τη δυτική Ευρώπη τις επόμενες μέρες και ευνοεί την κατάβαση αυλώνα χαμηλών πιέσεων στην περιοχή μας.

 

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά ανατολικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, 27 έως 31 στα δυτικά παράλια, 25 έως 28 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 13 έως 16 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά σε θαλάσσιους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, 25 έως 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 26 έως 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός συνεχίζει κυρίως αίθριος και πολύ θερμός για την εποχή. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται περίπου από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από την κανονική για την εποχή και θα ανέλθει γύρω στους 33-34 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 26 έως 30 στα παράλια και στους 20-21 βαθμούς στη Χιονίστρα.