Ξεπέρασε και πάλι το 80% η συνολική πληρότητα φραγμάτων

Ξεπέρασε και πάλι το 80% η συνολική πληρότητα φραγμάτων

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Η εισροή νερού στα φράγματα το τελευταίο 4ήμερο ανήλθε στα 8.929 Ε.Κ.Μ νερού. Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 17.283 Ε.Κ.Μ νερού. Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων ανέβηκε στο 80.8% σήμερα, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν μόλις στο 15.6%.

Aν και περιμέναμε μεγαλύτερες εισροές νερού στα φράγματα με τέτοιες ποσότητες βροχής που έπεσαν στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού τις προηγούμενες ημέρες, εντούτοις εισέρευσαν σχεδόν 9 Ε.Κ.Μ. Αυτό οφείλεται στο ότι οι περιοχές που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (δυτικό μισό της οροσειράς του Τροόδους), είχαν δεχθεί πολύ χαμηλότερα ύψη βροχής από προηγούμενες διαταραχές. Με την επόμενη αξιόλογη διαταραχή, θα έχουμε πολύ καλύτερες εισροές.

Η κεντρική εικόνα είναι από το φράγμα του Ασπρόκρεμμου την Πέμπτη 26/12/2019 και τραβήχτηκε από τον Σπύρο Σπύρου.

Posted by Dimitris Alecou on Thursday, December 26, 2019

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.