Όλη η αλήθεια για τους αεροψεκασμούς

Όλη η αλήθεια για τους αεροψεκασμούς

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Το θέμα των αεροψεκασμών είναι κάτι που συζητείται και ανησυχεί πάρα πολύ κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια.

Κατά καιρούς γίνονται διάφορες αναρτήσεις, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε διάφορες ιστοσελίδες. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι θεωρίες συνομοσίας και άλλοι ότι συμβαίνουν πραγματικά.

Οι λόγοι που μας ψεκάζουν διίστανται. Άλλοι λένε πως γίνεται για να μην βρέχει και άλλοι για να μας «παλαβώνουν» και να αρρωστούμε.

Όσον αφορά τους αεροψεκασμούς για να μην βρέξει, έχουμε περισυλλέξει αποδεικτικά στοιχεία από το πρόσφατο παρελθόν, ότι αυτό συμβαίνει στην περιοχή μας σε μεγάλο βαθμό και έχει αποτέλεσμα.

Το σύστημα που μας επηρέασε την περασμένη Τετάρτη-Πέμπτη και όμως δεν έβρεξε όσο αναμενόταν, κυρίως στην πόλη της Λεμεσού, ήταν αποτέλεσμα των αεροψεκασμών. Η περιοχή της Λεμεσού ψεκάζεται αρκετά συχνά, λόγω του ότι στο Ακρωτήρι υπάρχουν οι αντένες των Άγγλων και για να λειτουργήσουν χρειάζονται καθαρό ουρανό. Δυστυχώς, λόγω των πολέμων που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, οι αεροψεκασμοί τα τελευταία χρόνια γίνονται με πιο εντατικό ρυθμό, γι’ αυτό και η παρατεταμένη ανομβρία που παρατηρείται στην περιοχή μας.

Στους πιο κάτω χάρτες ανέμων φαίνεται η πορεία των ψεκασμών από τα αεροπλάνα, που έχει ως αποτέλεσμα να κάνει τους ανέμους να συγκρούονται ανοιχτά της Κύπρου με απώτερο σκοπό να διαλύεται το σύστημα και να έχουμε καθαρό ουρανό. Αυτό γίνεται με μαθηματική ακρίβεια ώστε να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα πάνω από τη Λεμεσό και τις Βρετανικές Βάσεις.

Στις εικόνες ραντάρ και δορυφόρου που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα που έχουν επιτύχει και πάνω από τη περιοχή της Λεμεσού υπάρχει καθαρός ουρανός.

Επίσης, ένας άλλος λόγος που ισχυριζόμαστε ότι μας ψεκάζουν, είναι ότι τα μηναλλάγια τα τελευταία χρόνια, ενώ δείχνουν ότι θα έχουμε βαρύ χειμώνα με μήνες πέραν της κανονικής τους βροχόπτωσης, στην τελική έχουμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.
Ψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ και ελάχιστες έως καθόλου βροχές.

Δεν γίνεται να λέει ψέματα το «μαύρο σύννεφο» (σημάδι ότι ο αντίστοιχος μήνας θα έχει πολλές βροχές) που βλέπουμε πάνω από την Παπούτσα τις μέρες του Αυγούστου, δεν γίνεται να μην συνεπάγεται με πολλές βροχές το μήνα που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη μέρα.

Δεν γίνεται να μας δίνουν ψεύτικα σημάδια τα φύλλα συκής που απλώνουμε έξω το βράδυ για να δούμε πόση υγρασία θα μαζέψουν και να μας δώσουν εικόνα για το πόσες βροχές να αναμένουμε το χειμώνα.

Δεν γίνεται τα σημάδια που μας δείχνουν οι «λίμπουρες» το καλοκαίρι για τον επόμενο χειμώνα, να κάνουν και αυτά λάθος.

Οι Βρετανοί λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψην αυτά που ακούνε για τα μηναλάγια και τους δίνεται αρκετός χρόνος να επιστρατεύσουν αεροπλάνα στην περιοχή, αφού γνωρίζουν από πριν τους μήνες και μέρες που αναμένονται βροχές.

Επίσης, όλη αυτή η «σκόνη» που μας επηρέασε τελευταίως δεν ήταν σκόνη, αλλά ψεκασμοί και βαρέα μέταλλα για να μας «παλαβώνουν» και να μην καταλαβαίνουμε ότι μας ψεκάζουν.

Τέλος, χθές βράδυ το φεγγάρι είχε κύκλο (άλως), σημάδι ότι σήμερα θα έπρεπε να είχαμε βροχές, όμως ξημέρωσε και πάλι με ηλιοφάνεια. Ακόμη ένα σημάδι ότι μας ψεκάζουν.

Σε ένα χρόνο από σήμερα, θα επιστρέψουμε με νέες αλήθειες όσον αφορά τους ψεκασμούς..

Ελπίζουμε να σας άρεσε το πρωταπριλιάτικο μας άρθρο για τους αεροψεκασμούς! Καλό μήνα!

16 Comments

 1. μου πήρε λίγη ώρα… είχα αρχίσει να χάνω πάσα ιδέα Κίτα *clap clap*

 2. Επιτελους ειπώθηκε η αλήθεια για αυτον τον ταχα ανομβρο τοπο…

 3. Οταν αρχισα να διαβαζω τι γραφεις για τους αεροψεκασμους i said to myself “what on earth is Erick talking about ? Does he really believe all this ? ” . Then i thought ” well he’s an amateur meteorologist so he must know better ; maybe all these rumors are true after all.’….
  And then i remembered today’s date…
  That was a good one Eric ! I must admit you had me going there for a moment !

  1. Ναι, αλλά why didn’t you tell all these in μια γλώσσα; Δε φοβάσαι μήπως you confuse your self?

 4. Πε-πε εννά μας κάμεις να το πιστέψουμε!?

 5. I doubt the article was an April Fools joke. We have been seeing chemtrails all winter. I too have noticed menacing storm clouds disappear without a trace of rain.Even today there were chemtrails in the Nicosia area.

  1. Most people are so afraid to beleive in things like this because they already have enough problems and it would destroy their perfect little fantasy world when in fact there is a War going on for control over the whole world..

 6. I believed Eric before I read the comments on April fools Day!! Got me good Eric!! Good one!!

 7. Κάτω η επιστήμη, ζήτω οι λίμπουρες!

 8. δεν γινεται να τα πιστευεις αυτα που γραφεις…απλα δεν γινεται

 9. This is actually all true.Just Eric is trying to stay politically correct and not destroy his reputation as a meteorologist.

 10. Δεν ειναι Πρωταπριλιατικο αστειο το αρθρο.

 11. αχαχαχαχα…μπραβο ρε φιλε..πολυ πετυχημενο..στην αρχη το πιστεψα μεχρι που ειδα την ημερομηνια

 12. Όσο και να το αρνούνται πολλοί το θέμα των αεροψεκασμών έχει πλέον τεκμηριωθεί σε πολλές χώρες και δεν είναι ψέμα.
  Τα βαρέα μέταλλα που περιέχουν αυτά τα “σύννεφα” είναι τραγικά βλαβερά για την υγεία μας.