Το Kitasweather περνάει σε άλλο επίπεδο!

Το Kitasweather περνάει σε άλλο επίπεδο!

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Το Kitasweather από σήμερα περνάει σε ένα νέο επίπεδο, αφού πλέον είμαστε μετεωρολογική σελίδα πρόγνωσης καιρού και με τη βούλα!

Ο μετεωρολόγος της ιστοσελίδας Έρικ Κίτας, είναι πλέον πιστοποιημένος μετεωρολόγος πρόγνωσης καιρού με τελικό βαθμό 94%, μετά από είκοσι μήνες σπουδών (εξ αποστάσεως) στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας, στο Τμήμα Μετεωρολογικών Σπουδών (Certificate in Weather Forecasting)!

Οι σπουδές κάλυψαν τα εξής θέματα σε βάθος:

 1. Κατανόηση της μετεωρολογίας (βασικές αρχές συνοπτικής και φυσικής μετεωρολογίας, εικόνες δορυφόρων και ραντάρ, ανάλυση δεδομένων με καθορισμό μεσαίου γεωγραφικού πλάτους).
 2. Βασικές αρχές τροπικής πρόβλεψης (εφαρμογή ατμοσφαιρικών αρχών στις τροπικές περιοχές, με έμφαση στην ανάπτυξη, δομή, πρόβλεψη και τις καταστροφικές επιπτώσεις των τροπικών κυκλώνων). 
 3. Θεμελιώδεις αρχές της μεσοκλίμακας πρόγνωσης (εφαρμογή ατμοσφαιρικών αρχών σε συστήματα μικρής κλίμακας, με έμφαση στην εννοιολογική μοντελοποίηση και τη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη ακραίων καταιγίδων).
 4. Εξειδικευμένα κεφάλαια πρόγνωσης καιρού (διερεύνηση ιδιαίτερα εξειδικευμένων θεμάτων και τεχνικών για την πρόβλεψη του καιρού που εκτείνεται από τη μεσοκλίμακα στις πλανητικές χωρικές κλίμακες). 

Παρόλο που οι τελευταίοι 20 μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για συχνές προγνώσεις, αναφορές και καθημερινές ενημερώσεις στην ιστοσελίδα, εντούτοις, όταν υπήρχε έντονο καιρικό ενδιαφέρον, δίναμε πάντα την ανάλογη βαρύτητα. 

Από τη νέα χρονιά θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές όσον αφορά την πρόγνωση και παρουσίαση του καιρού, αλλά και σημαντικές αναβαθμίσεις στην ιστοσελίδα μας.

Τέλος, από τη νέα χρονιά θα προστεθεί και η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου (Παραλίμνι) στα Locations.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια.

Καλές γιορτές!   

45 Comments

 1. Συγχαρητήρια κύριε Έρικ.

 2. Συγχαρητηρια και εις ανώτερα. Αν μπορείς να βάλεις και ενα σταθμο στην Κοφίνου. Εχω θερμοκηπια εκει συγχρονα

 3. Συγχαρητήρια Έρικ, και εις ανώτερα. Στην Κύπρο έχουμε μεγάλη έλλειψη απο μετεωρολογική παιδεία και είναι κρίμα. Φτάνει μόνο να δει κανένας την πρόγνωση καιρού από τις ειδήσεις των καναλιών. Είναι τραγικά χαμηλό το επίπεδο της ενημέρωσης. Ιστοσελίδες σαν την δική σας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τα καιρικά φαινόμενα και το κλίμα της περιοχής μας.

 4. Συγχαρητήρια! Και εις ανώτερα!

 5. Εύγε φίλε Έρικ. Σε παρακολουθούμε πάντα και ευχόμαστε ότι καλύτερο σε σένα και στην ιστοσελίδα σου. Ακόμα πιο αξιόπιστα, λοιπόν,μετεορολογικά δελτία!!! Ευχαριστούμε.

 6. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! Εισαι μοναδικος ετσι κι αλλιως!!! Και εις ανωτερα!!!

 7. Συγχαρητήρια! Και εις ανώτερα!

 8. Congratulations !!!!! Cant believe u can be much more accurate though, u always get the forecast spot on !!

 9. Congratulations Eric!!! Proud for your development and your upgration!!!

 10. Congrats Erik! Android app will be much appreciated 😉

 11. Συγχαρητήρια!!!

 12. Sygxaritiria ??? aaa poly xarika. Apo tote pou xekinises sto kanali se akouw otan agapas kati to petyxaineis

 13. Συγχαρητήρια Έρικ.Σε παραλολουθούμε πάντα.Σχεδόν πάντα οι προβλέψεις σου είναι σωστές.

 14. Congratulations!!!????

 15. Συγχαρητήρια από βάθους καρδίας ΕΡΙΚ .Οταν ένας ιδιώτης ερασιτέχνης λάτρης τής πρόγνωσης καιρού καταφέρνη νά μάς ενημερώνη Εγκαιρα και Εγκυρα μέ αναλυτική και κατανοητή γλώσσα σέ αντίθεση με βαριεστημένους διορισμένους κυβερνητικούς ( Πού εβλεπαν τήν σκόνη πού μάς επνιξε κυριολεκτικά πρίν δύο χρόνια αλλά δεν ενημέρωσαν τόν κόσμο διότι δέν τούς ενημέρωσε η υπηρεσία τής Δαμασκού μεσούντος πολέμου !!!) Χαίρεσαι καί λές πω΄ς υπάρχη ακόμη ελπίδα σαυτόν τόν γέρημο τόπο

 16. Συγχαρητήρια Έρικ! Πάντα σε παρακολουθούμε.

 17. Συγχαρητήρια Έρικ, ήσουν μετεωρολόγος πριν την βούλα! Σου εύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον

 18. Συγχαρητήρια Έρικ! 🙂

 19. Συγχαρητήρια κύριε Έρικ με βούλα ή χωρίς πάντα προβλέπεται τον καιρό πολύ σωστά. Ευχαριστούμε

 20. Συγχαρητήρια Έρικ.Σε παρακαλώ αν μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα σου πρόγνωση καιρού για το ζύγι εδώ υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες ψαράδες πολλά σκάφη αναψυχής και όλοι μας εξαρτώνται από τούς ανέμους τη θάλασσα και γενικά από τον καιρό . Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων .

 21. Congratulations ! You deserve this. Have been following your site for a while now. Hope to see more of your achievements in the future.

 22. Συγχαρητήρια κυριε Ερικ και σε ανωτερα.

 23. Μπράβο και εις ανώτερα. Πολλοί από εμάς ήδη έχουμε το Kitas weather σαν την μοναδική πηγή πληροφόρησης για τον καιρό στην Κύπρο και την συστήνουμε και σε άλλους σαν την μοναδική αξιόπιστη…

 24. ΕΊΣΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΕΤΣΙ ΚΙ’ ΑΛΛΙΩΣ,
  ΌΣΟ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΑΙΡΌΜΑΣΤΕ !!!

 25. θερμά συγχαρητήρια τόσο για το πτυχίο σας οσο και για την εγκυρότητα και αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας Σας εύχομαι χρονιά πολλά με υγεία και ευτυχία

 26. Τα θερμά μου συγχαρητήρια! Το αξίζεις Έρικ. Είσαι ο λόγος που αγάπησα περισσότερο τη μετεωρολογία και που άρχισα να την κατανοώ όλο και πιο πολύ. Κάθε μέρα τρέχω με αγωνία να διαβάσω όλα όσα έχεις να μας χαρίσεις γι’ αυτό το θέμα. Χαίρομαι για σένα και σ’ ευχαριστώ!!

 27. Συγχαρητήρια για ο,τι κάνετε τοσα χρόνια. Για μας προβλεψη καιρού σημαινει Kitasweather.com.

 28. Συγχαρητήρια κυριε Ερικ και σε ανωτερα.

 29. Συγχαρητήρια στον Ερικ. Βεβαίως εγώ από καιρό θεωρούσα σαν δεδομένο ‘οτι είχε πανεπστημιακές σπουδές και διπλώματα διότι οι μέθοδοι που ζχρησιμοποιούσε μόνο σε ανώτατα ιδρύματα διδάσκονται.

 30. Congratulations Eric!! Keep up the great job your doing & thanks for the accurate weather forecasts you give us!! Well done!!

 31. Συγχαρητήρια ‘Ερικ,και εις ανώτερα.
  Η σελίδα σου είναι η βασική μου πηγή πληροφόρησης για τον καιρό και σε κάθε ευκαιρία την συστήνω σε όσους δεν την ξέρουν.
  Συνέχισε την εξαιρετική σου προσπάθεια,σ’ευχαριστούμε.

 32. Μπράβο σου.
  Επιτέλους μετερεολόγος και με την “βούλα”, για να σιωπήσουν μερικοί – μερικοί !!

 33. Συγχαρητήρια Έρικ.

 34. Συγχαρητήρια Έρικ. Κάνεις σπουδαία δουλειά. Συνέχισε έτσι.

 35. Well done Sir ! Keep up the good work.

 36. Μπράβο αγαπητέ Έρικ. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.
  Keep up the good work ?

 37. Congratulations!!! L the best to you and thank you for your weather forecasts.

 38. Congratulations ERIK! we didn’t need your diploma to have faith in your work, but you proved you work hard.And we are as always, by your side!
  Yiola

 39. Με διαφορά ο μόνος που ασχολείται στην Κύπρο με το αντικείμενο μετεωρολογία . Οι υπόλοιποι για την μάσα.