Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Έρχεται η δεύτερη και εντονότερη φάση της Λυδίας

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό εν ονόματι “Λυδία” επηρεάζει την περιοχή μας.

To κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού αυτή την ώρα (11:30) βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Ρόδου και κινείται πολύ αργά ανατολικότερα προς την περιοχή μας.

Πορεία Λυδίας (μέχρι μεσημέρι Τρίτης). Το κέντρο του χαμηλού η ώρα 00Ζ (02:00 Τ.Ω) (06/01/2020) βρισκόταν στο σημείο “C’.

Χθες το βράδυ, η περιοχή μας επηρεάστηκε από το θερμό μέτωπο του χαμηλού όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, το οποίο έδωσε παγκύπριες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι ποσότητες βροχής που άφησε το θερμό μέτωπο βάσει των μετρήσεων του τμήματος Μετεωρολογίας αλλά και των μετεωρολογικών μας σταθμών κυμάνθηκαν κυρίως μεταξύ 3-35 χιλιοστά βροχής, με τις μεγαλύτερες ποσότητες να συγκεντρώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο των επαρχιών Πάφου και Λεμεσού. Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή του Τροόδους, βροχή εναλλασσόταν με χιονόνερο και η θερμοκρασία κυμαινόταν γύρω στους 3 βαθμούς στο ξενοδοχείο Jubilee. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λιώσουν γύρω στα 5 cm χιόνι, με το ύψος του χιονιού στο ξενοδοχείο Jubilee να κυμαίνεται τώρα γύρω στα 45 cm.

invito

Μετά το πέρασμα του θερμού μετώπου, παρατηρήθηκε πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού όπως αναμενόταν, ωστόσο, τοπικές βροχές συνεχίζουν να παρατηρούνται μέχρι και αυτή την ώρα. Οι πιο αξιόλογες βροχές που παρατηρούνται μετά το πέρασμα του θερμού μετώπου είναι και πάλι στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, λόγω ορογραφικών βροχών.

Ο καιρός ήδη άρχισε να επιδεινώνεται από τα δυτικά με αργούς ρυθμούς όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα ραντάρ του τμήματος Μετεωρολογίας, καθώς πλησιάζει την περιοχή μας το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού. Λόγω της εξαιρετικά αργής κίνησης του χαμηλού, τα ανατολικά τμήματα του νησιού θα επηρεαστούν κυρίως από αργά το απόγευμα προς βράδυ και έπειτα. Επίσης, από αργά το απόγευμα προς βράδυ, θα αρχίσουν να παρατηρούνται πυκνές χιονοπτώσεις/ βαριές χιονοστρώσεις κυρίως στην περιοχή του Τροόδους, οι οποίες μέχρι το πρωί της Τρίτης θα επεκταθούν σε υψόμετρα έως 1400 μέτρα περίπου με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω. Να σημειώσουμε ότι από τα 1600-1700 μέτρα και άνω, οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά το μεγαλύτερο μέρος της Λυδίας, με βαριές χιονοστρώσεις.

Μέχρι στιγμής, οι εντάσεις των ανέμων φτάνουν τα 6-7 μποφόρ με ριπές έως 8 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών ενώ αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες, με κορύφωση αργά το απόγευμα και το βράδυ. Για αυτό το λόγο θα ήταν καλό, όπως σταθεροποιήσετε ή απομακρύνετε αντικείμενα τα οποία μπορούν να παρασυρθούν. Τοπικά, στο νότιο κυρίως παραλιακό μέτωπο, ενδέχεται να υπάρξουν και προβλήματα από τα μεγάλα κύματα που θα δημιουργηθούν.

Αύριο Τρίτη, αναμένεται ιδιαίτερα βροχερός καιρός, όπου σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος με βροχές/καταιγίδες αλλά θα παρατηρούνται και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας.

Βάσει των πιο πάνω, ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται προοδευτικά από το δεύτερο μισό της Δευτέρας μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, όπου θα μας επηρεάσουν διαδοχικά μέτωπα κακοκαιρίας. Να σημειώσουμε ότι κυρίως οι πλημμυρικά ευάλωτες περιοχές, έχουν αυξημένο κίνδυνο στο να δημιουργηθούν προβλήματα και πλημμύρες. Επίσης, κατά τη διάρκεια της “Λυδίας”, αναμένεται η υπερχείλιση όλων των φραγμάτων, εκτός αυτού των Λευκάρων, όπου πολύ πιθανόν να σημειωθεί αργότερα μέσα στον μήνα.

Για τις σχετικές προειδοποιήσεις που είναι σε ισχύ, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Πορτοκαλί και κίτρινη προειδοποίηση από KitasWeather ενόψει “Λυδίας”

Για να δείτε τον χάρτη υετού που εκδώσαμε, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Η “Λυδία” μας φέρνει πολλές βροχές, χιόνια και σφοδρούς ανέμους – Νέος χάρτης συνολικού υετού

Λόγω του ότι έχουμε δεχθεί πολύ μεγάλα ύψη βροχής το τελευταίο διάστημα και το έδαφος βρίσκεται σε απόλυτο κορεσμό, αλλά και λόγω του ότι στην περιοχή του Τροόδους αρχικά θα σημειώνεται βροχόπτωση στις χιονισμένες περιοχές (επιτάχυνση λιώσιμου χιονιού), αναμένουμε ότι θα παρατηρηθούν γενικευμένα προβλήματα λόγω συσσώρευσης νερού, υπερχειλίσεις ποταμών, χειμμάρων και φραγμάτων, αλλά και κατολισθήσεων όγκων χώματος και πέτρων, και πιο τοπικά πλημμύρων. Για αυτό το λόγο σας συστήνουμε να ενημερώνεστε τακτικά για την εξέλιξη του καιρού.

Η βροχόπτωση του μήνα, εκτιμούμε πως μέχρι το πέρας της Λυδιάς θα κυμανθεί κάπου μεταξύ 80-110% της κανονικής ενώ το υδρολογικό έτος θα πλησιάσει ή και θα φτάσει το εξαιρετικά πολύομβρο (130%+) για το τελευταίο 4μηνο.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε ότι παρατηρείται αυξημένη νέφωση κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, αλλά και πιο δυτικά μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα αρχικά από τα δυτικά. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Προοδευτικά από την Χιονίστρα αναμένεται να αρχίσει να σημειώνεται και χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών, σφοδροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 9-10 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κυρίως από την πλατεία και άνω θα σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, σφοδροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 9-10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 15 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα. Στα ορεινά, από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω αναμένεται να σημειώνονται χιονοπτώσεις με χιονοστρώσεις κυρίως από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις κυρίως από τα 1600 μέτρα και άνω θα είναι πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 14 έως 16 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Τρίτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Στα ορεινά, από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω αναμένεται να σημειώνονται χιονοπτώσεις με χιονοστρώσεις κυρίως από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις κυρίως από τα 1600-1700 μέτρα και άνω θα είναι πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Τετάρτη, περίοδοι ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό εν ονόματι “Λυδία” επηρεάζει την περιοχή μας.

To κέντρο του χαμηλού βαρομετρικού αυτή την ώρα (11:30) βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Ρόδου και κινείται πολύ αργά ανατολικότερα προς την περιοχή μας.

Πορεία Λυδίας (μέχρι μεσημέρι Τρίτης). Το κέντρο του χαμηλού η ώρα 00Ζ (02:00 Τ.Ω) (06/01/2020) βρισκόταν στο σημείο “C’.

Χθες το βράδυ, η περιοχή μας επηρεάστηκε από το θερμό μέτωπο του χαμηλού όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, το οποίο έδωσε παγκύπριες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι ποσότητες βροχής που άφησε το θερμό μέτωπο βάσει των μετρήσεων του τμήματος Μετεωρολογίας αλλά και των μετεωρολογικών μας σταθμών κυμάνθηκαν κυρίως μεταξύ 3-35 χιλιοστά βροχής, με τις μεγαλύτερες ποσότητες να συγκεντρώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο των επαρχιών Πάφου και Λεμεσού. Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή του Τροόδους, βροχή εναλλασσόταν με χιονόνερο και η θερμοκρασία κυμαινόταν γύρω στους 3 βαθμούς στο ξενοδοχείο Jubilee. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λιώσουν γύρω στα 5 cm χιόνι, με το ύψος του χιονιού στο ξενοδοχείο Jubilee να κυμαίνεται τώρα γύρω στα 45 cm.

Μετά το πέρασμα του θερμού μετώπου, παρατηρήθηκε πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού όπως αναμενόταν, ωστόσο, τοπικές βροχές συνεχίζουν να παρατηρούνται μέχρι και αυτή την ώρα. Οι πιο αξιόλογες βροχές που παρατηρούνται μετά το πέρασμα του θερμού μετώπου είναι και πάλι στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, λόγω ορογραφικών βροχών.

Ο καιρός ήδη άρχισε να επιδεινώνεται από τα δυτικά με αργούς ρυθμούς όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα ραντάρ του τμήματος Μετεωρολογίας, καθώς πλησιάζει την περιοχή μας το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού. Λόγω της εξαιρετικά αργής κίνησης του χαμηλού, τα ανατολικά τμήματα του νησιού θα επηρεαστούν κυρίως από αργά το απόγευμα προς βράδυ και έπειτα. Επίσης, από αργά το απόγευμα προς βράδυ, θα αρχίσουν να παρατηρούνται πυκνές χιονοπτώσεις/ βαριές χιονοστρώσεις κυρίως στην περιοχή του Τροόδους, οι οποίες μέχρι το πρωί της Τρίτης θα επεκταθούν σε υψόμετρα έως 1400 μέτρα περίπου με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω. Να σημειώσουμε ότι από τα 1600-1700 μέτρα και άνω, οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά το μεγαλύτερο μέρος της Λυδίας, με βαριές χιονοστρώσεις.

Μέχρι στιγμής, οι εντάσεις των ανέμων φτάνουν τα 6-7 μποφόρ με ριπές έως 8 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών ενώ αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες, με κορύφωση αργά το απόγευμα και το βράδυ. Για αυτό το λόγο θα ήταν καλό, όπως σταθεροποιήσετε ή απομακρύνετε αντικείμενα τα οποία μπορούν να παρασυρθούν. Τοπικά, στο νότιο κυρίως παραλιακό μέτωπο, ενδέχεται να υπάρξουν και προβλήματα από τα μεγάλα κύματα που θα δημιουργηθούν.

Αύριο Τρίτη, αναμένεται ιδιαίτερα βροχερός καιρός, όπου σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος με βροχές/καταιγίδες αλλά θα παρατηρούνται και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας.

Βάσει των πιο πάνω, ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται προοδευτικά από το δεύτερο μισό της Δευτέρας μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, όπου θα μας επηρεάσουν διαδοχικά μέτωπα κακοκαιρίας. Να σημειώσουμε ότι κυρίως οι πλημμυρικά ευάλωτες περιοχές, έχουν αυξημένο κίνδυνο στο να δημιουργηθούν προβλήματα και πλημμύρες. Επίσης, κατά τη διάρκεια της “Λυδίας”, αναμένεται η υπερχείλιση όλων των φραγμάτων, εκτός αυτού των Λευκάρων, όπου πολύ πιθανόν να σημειωθεί αργότερα μέσα στον μήνα.

Για τις σχετικές προειδοποιήσεις που είναι σε ισχύ, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Πορτοκαλί και κίτρινη προειδοποίηση από KitasWeather ενόψει “Λυδίας”

Για να δείτε τον χάρτη υετού που εκδώσαμε, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Η “Λυδία” μας φέρνει πολλές βροχές, χιόνια και σφοδρούς ανέμους – Νέος χάρτης συνολικού υετού

Λόγω του ότι έχουμε δεχθεί πολύ μεγάλα ύψη βροχής το τελευταίο διάστημα και το έδαφος βρίσκεται σε απόλυτο κορεσμό, αλλά και λόγω του ότι στην περιοχή του Τροόδους αρχικά θα σημειώνεται βροχόπτωση στις χιονισμένες περιοχές (επιτάχυνση λιώσιμου χιονιού), αναμένουμε ότι θα παρατηρηθούν γενικευμένα προβλήματα λόγω συσσώρευσης νερού, υπερχειλίσεις ποταμών, χειμμάρων και φραγμάτων, αλλά και κατολισθήσεων όγκων χώματος και πέτρων, και πιο τοπικά πλημμύρων. Για αυτό το λόγο σας συστήνουμε να ενημερώνεστε τακτικά για την εξέλιξη του καιρού.

Η βροχόπτωση του μήνα, εκτιμούμε πως μέχρι το πέρας της Λυδιάς θα κυμανθεί κάπου μεταξύ 80-110% της κανονικής ενώ το υδρολογικό έτος θα πλησιάσει ή και θα φτάσει το εξαιρετικά πολύομβρο (130%+) για το τελευταίο 4μηνο.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε ότι παρατηρείται αυξημένη νέφωση κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, αλλά και πιο δυτικά μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα αρχικά από τα δυτικά. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Προοδευτικά από την Χιονίστρα αναμένεται να αρχίσει να σημειώνεται και χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών, σφοδροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 9-10 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κυρίως από την πλατεία και άνω θα σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, σφοδροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 9-10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 15 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα. Στα ορεινά, από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω αναμένεται να σημειώνονται χιονοπτώσεις με χιονοστρώσεις κυρίως από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις κυρίως από τα 1600 μέτρα και άνω θα είναι πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 14 έως 16 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Τρίτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους και πιθανόν μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Σε αρκετές περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Στα ορεινά, από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω αναμένεται να σημειώνονται χιονοπτώσεις με χιονοστρώσεις κυρίως από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις κυρίως από τα 1600-1700 μέτρα και άνω θα είναι πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά, ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Τετάρτη, περίοδοι ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Τάση για εξαιρετικά θερμό για την εποχή καιρό με σκόνη μέσα στη νέα εβδομάδα

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι για το επόμενο δεκαήμερο θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή...