Ιδιαίτερα βροχερές οι επόμενες ώρες – Προειδοποιήσεις σε ισχύ

Χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο μεταξύ Κύπρου – Ρόδου επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή. Νέο, πιο ασθενές χαμηλό βαρομετρικό, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας το σαββατοκύριακο.

Από χθες βράδυ, βροχές άρχισαν να επηρεάζουν την περιοχή μας, οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έχουν γενικευτεί, ενώ την ίδια ώρα, έχουν ενισχυθεί και έχει αυξηθεί η συχνότητα τους. Στην πιο κάτω εικόνα βλέπετε την πορεία του χαμηλού βαρομετρικού.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Αυτή την ώρα, ο κύριος όγκος των βροχών επηρεάζει περιοχές στο δυτικό 1/3 του νησιού, ενώ κατά διαστήματα, βροχές τοπικά έντονες παρατηρούνται και σε άλλα τμήματα του νησιού. Ο κύριος όγκος των βροχών κινείται πολύ αργά ανατολικότερα και λόγω και της έντασης των φαινομένων, αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές. Στο ξενοδοχείο Jubilee μέχρι τις 11:30 είχαμε 5 cm φρέσκο χιόνι, ενώ στα 1900 μέτρα όπου και είναι η πρόγνωση μας, το φρέσκο χιόνι έχει φτάσει γύρω στα 10 cm. Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά την χιονόπτωση από την κάμερα μας στο ξενοδοχείο Jubilee πατώντας εδώ.

invito
Ραντάρ τμήματος Μετεωρολογίας (11:30)
Ραντάρ τμήματος Μετεωρολογίας (11:30)

Στις πιο κάτω εικόνες βλέπετε την διαφορά στο ύψος χιονιού τις τελευταίες 2 ώρες.

Εικόνα από ξενοδοχείο Jubilee (09:50)
Εικόνα από ξενοδοχείο Jubilee όπου αυτή την ώρα (11:30) σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση

Λόγω των σχετικά μεγάλων ύψων βροχής (15-30 χιλιοστά) που έχουν ήδη καταγραφεί (μέχρι τις 11:30) σε αρκετές περιοχές, αλλά και λόγω του ότι ο κύριος όγκος των βροχών ακόμη βρίσκεται δυτικά και κινείται πολύ αργά, το Kitasweather έχει αναβαθμίσει την κίτρινη προειδοποίηση σε πορτοκαλί για συγκεκριμένες περιοχές, τις οποίες μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Αναβαθμίζονται σε πορτοκαλί προειδοποίηση συγκεκριμένες περιοχές για μεγάλα ύψη βροχής (Xάρτης)

Στις υπόλοιπες περιοχές (κυρίως περιοχές του εσωτερικού) παραμένει σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση που εκδώθηκε χθες Πέμπτη και την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Kίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για μεγάλα ύψη βροχής και βαριές χιονοστρώσεις

Tις επόμενες ώρες, οι βροχές που θα προηγούνται του ψυχρού μετώπου θα συνεχίσουν την ανατολική/βορειοανατολική τους πορεία, με σταδιακή επέκταση των βροχών/καταιγίδων ανατολικότερα, όπου μέχρι το απόγευμα προς βράδυ θα διασχίσει όλο το νησί, επηρεάζοντας όλες τις περιοχές με βροχές. Οι βροχές θα είναι αξιόλογες σε όλη την επικράτεια του νησιού, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, αναμένεται νέο σύντομο πέρασμα με βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές του νησιού (κυρίως δυτικά και νότια) αργά το απόγευμα με πρώτες βραδυνές ώρες και ακολούθως ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από περίπου τα 1650 μέτρα και άνω, θα σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση και αναμένονται πολύ βαριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Χιονόνερο θα παρατηρείται έως και 100 μέτρα πιο κάτω περίπου, χωρίς οποιαδήποτε χιονόστρωση.

Να σημειώσουμε ότι λόγω των μεγάλων ύψων βροχής που θα παρατηρηθούν στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, υπάρχει η πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα λόγω υπερχειλίσεων φραγμάτων και κυρίως αυτών της Γερμασόγειας και Καλαβασού. Οι υπερχειλίσεις αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ.

Στον χάρτη στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τον τελικό χάρτη με τις συνολικές ποσότητες βροχής που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 18:00 τοπική ώρα 20/02/2020, μέχρι 06:00 τοπική ώρα 22/02/2020. Εάν κάποιες περιοχές επηρεαστούν από επίκεντρα καταιγίδων, ενδεχομένως να σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής από αυτά που σας παρουσιάζουμε στον πιο κάτω χάρτη, ανεξαρτήτως περιοχής. Οι πλείστες ποσότητες βροχής αναμένονται μεταξύ 09:00 – 20:00 σήμερα Παρασκευή.

Νέα κυκλογένεση στην περιοχή της Κύπρου αναμένεται το Σάββατο όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Προοδευτικά όμως, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι τοπικές βροχές/καταιγίδες θα συνεχίσουν κατά διαστήματα και την Κυριακή.

Πορεία χαμηλού βαρομετρικού

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε που παρατηρούνται βροχές στο δυτικό μισό του νησιού (11:40)

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω, αναμένεται κατά διαστήματα πυκνή χιονόπτωση με πολύ βαριές χιονοστρώσεις από περίπου τα 1700 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 15 έως 17 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Απόψε, θα παρατηρούνται αρχικά τοπικές βροχές/καταιγίδες, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος σταδιακά απο τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως ηλιόλουστος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Προοδευτικά όμως, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, αλλά και σε περιοχές στο βόρειο 1/3 του νησιού. Aρκετές περιοχές ωστόσο δεν θα επηρεαστούν από βροχές και θα παρατηρούνται και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα 1750 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1800 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ στα δυτικά παράλια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές. Κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια, υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα 1650 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως ηλιόλουστος ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Προοδευτικά όμως, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, αλλά και σε περιοχές στο βόρειο 1/3 του νησιού. Aρκετές περιοχές ωστόσο δεν θα επηρεαστούν από βροχές και θα παρατηρούνται και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα 1750 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1800 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ στα δυτικά παράλια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο μεταξύ Κύπρου – Ρόδου επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή. Νέο, πιο ασθενές χαμηλό βαρομετρικό, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας το σαββατοκύριακο.

Από χθες βράδυ, βροχές άρχισαν να επηρεάζουν την περιοχή μας, οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έχουν γενικευτεί, ενώ την ίδια ώρα, έχουν ενισχυθεί και έχει αυξηθεί η συχνότητα τους. Στην πιο κάτω εικόνα βλέπετε την πορεία του χαμηλού βαρομετρικού.

Πορεία βαρομετρικού χαμηλού

Αυτή την ώρα, ο κύριος όγκος των βροχών επηρεάζει περιοχές στο δυτικό 1/3 του νησιού, ενώ κατά διαστήματα, βροχές τοπικά έντονες παρατηρούνται και σε άλλα τμήματα του νησιού. Ο κύριος όγκος των βροχών κινείται πολύ αργά ανατολικότερα και λόγω και της έντασης των φαινομένων, αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές. Στο ξενοδοχείο Jubilee μέχρι τις 11:30 είχαμε 5 cm φρέσκο χιόνι, ενώ στα 1900 μέτρα όπου και είναι η πρόγνωση μας, το φρέσκο χιόνι έχει φτάσει γύρω στα 10 cm. Μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά την χιονόπτωση από την κάμερα μας στο ξενοδοχείο Jubilee πατώντας εδώ.

Ραντάρ τμήματος Μετεωρολογίας (11:30)
Ραντάρ τμήματος Μετεωρολογίας (11:30)

Στις πιο κάτω εικόνες βλέπετε την διαφορά στο ύψος χιονιού τις τελευταίες 2 ώρες.

Εικόνα από ξενοδοχείο Jubilee (09:50)
Εικόνα από ξενοδοχείο Jubilee όπου αυτή την ώρα (11:30) σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση

Λόγω των σχετικά μεγάλων ύψων βροχής (15-30 χιλιοστά) που έχουν ήδη καταγραφεί (μέχρι τις 11:30) σε αρκετές περιοχές, αλλά και λόγω του ότι ο κύριος όγκος των βροχών ακόμη βρίσκεται δυτικά και κινείται πολύ αργά, το Kitasweather έχει αναβαθμίσει την κίτρινη προειδοποίηση σε πορτοκαλί για συγκεκριμένες περιοχές, τις οποίες μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Αναβαθμίζονται σε πορτοκαλί προειδοποίηση συγκεκριμένες περιοχές για μεγάλα ύψη βροχής (Xάρτης)

Στις υπόλοιπες περιοχές (κυρίως περιοχές του εσωτερικού) παραμένει σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση που εκδώθηκε χθες Πέμπτη και την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Kίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για μεγάλα ύψη βροχής και βαριές χιονοστρώσεις

Tις επόμενες ώρες, οι βροχές που θα προηγούνται του ψυχρού μετώπου θα συνεχίσουν την ανατολική/βορειοανατολική τους πορεία, με σταδιακή επέκταση των βροχών/καταιγίδων ανατολικότερα, όπου μέχρι το απόγευμα προς βράδυ θα διασχίσει όλο το νησί, επηρεάζοντας όλες τις περιοχές με βροχές. Οι βροχές θα είναι αξιόλογες σε όλη την επικράτεια του νησιού, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου, αναμένεται νέο σύντομο πέρασμα με βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές του νησιού (κυρίως δυτικά και νότια) αργά το απόγευμα με πρώτες βραδυνές ώρες και ακολούθως ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από περίπου τα 1650 μέτρα και άνω, θα σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση και αναμένονται πολύ βαριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Χιονόνερο θα παρατηρείται έως και 100 μέτρα πιο κάτω περίπου, χωρίς οποιαδήποτε χιονόστρωση.

Να σημειώσουμε ότι λόγω των μεγάλων ύψων βροχής που θα παρατηρηθούν στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, υπάρχει η πιθανότητα να προκληθούν προβλήματα λόγω υπερχειλίσεων φραγμάτων και κυρίως αυτών της Γερμασόγειας και Καλαβασού. Οι υπερχειλίσεις αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ.

Στον χάρτη στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τον τελικό χάρτη με τις συνολικές ποσότητες βροχής που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 18:00 τοπική ώρα 20/02/2020, μέχρι 06:00 τοπική ώρα 22/02/2020. Εάν κάποιες περιοχές επηρεαστούν από επίκεντρα καταιγίδων, ενδεχομένως να σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής από αυτά που σας παρουσιάζουμε στον πιο κάτω χάρτη, ανεξαρτήτως περιοχής. Οι πλείστες ποσότητες βροχής αναμένονται μεταξύ 09:00 – 20:00 σήμερα Παρασκευή.

Νέα κυκλογένεση στην περιοχή της Κύπρου αναμένεται το Σάββατο όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Προοδευτικά όμως, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι τοπικές βροχές/καταιγίδες θα συνεχίσουν κατά διαστήματα και την Κυριακή.

Πορεία χαμηλού βαρομετρικού

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε που παρατηρούνται βροχές στο δυτικό μισό του νησιού (11:40)

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω, αναμένεται κατά διαστήματα πυκνή χιονόπτωση με πολύ βαριές χιονοστρώσεις από περίπου τα 1700 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 15 έως 17 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα.

Απόψε, θα παρατηρούνται αρχικά τοπικές βροχές/καταιγίδες, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος σταδιακά απο τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως ηλιόλουστος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Προοδευτικά όμως, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, αλλά και σε περιοχές στο βόρειο 1/3 του νησιού. Aρκετές περιοχές ωστόσο δεν θα επηρεαστούν από βροχές και θα παρατηρούνται και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα 1750 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1800 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ στα δυτικά παράλια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές. Κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια, υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα 1650 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως ηλιόλουστος ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Προοδευτικά όμως, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες, με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώνονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, αλλά και σε περιοχές στο βόρειο 1/3 του νησιού. Aρκετές περιοχές ωστόσο δεν θα επηρεαστούν από βροχές και θα παρατηρούνται και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα 1750 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1800 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ στα δυτικά παράλια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με σκόνη στα μέσα της νέας εβδομάδας

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι για το επόμενο δεκαήμερο θα επικρατούν ως επί το πλείστον καλές...