Άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες μέχρι την Κυριακή (Βίντεο)

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τη βόρεια Αίγυπτο, κινείται ανατολικά προς τη Μέση Ανατολή και θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης και θερμών αέριων μαζών προς την περιοχή μας.

Ο κύριος όγκος της σκόνης θα κινηθεί νότια μαζί με το βαρομετρικό χαμηλό και δεν αναμένεται να επηρεαστούμε ιδιαίτερα. Από απόψε μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, αναμένονται κυρίως μέτρια επίπεδα σκόνης με κάποια ξεσπάσματα σε υψηλά επίπεδα.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις βροχές μέσα από τις εικόνες του ραντάρ εδώ.

Την ίδια ώρα, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια, αναμένεται να επηρεάζουν την περιοχή μας τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή και αναμένεται άστατος καιρός με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την ερχόμενη εβδομάδα, η περιοχή μας αναμένεται να επηρεάζεται από σχετικά υψηλές πιέσεις και πιο θερμές αέριες μάζες, όπου σε γενικές γραμμές αναμένεται κυρίως αίθριος και σχετικά θερμός καιρός.

Χθες, αρκετές καταιγίδες σημειώθηκαν σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές στα ανατολικά, κυρίως, τμήματα της επαρχίας Λεμεσού και νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού, κυρίως των επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις ήταν έντονες με χαλάζι και δημιούργησαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κυρίως λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου νερού στο οδόστρωμα και κατολίσθησης όγκων χώματος και πετρών.

Οι πιο υψηλές ποσότητες που έχουν καταγραφεί είναι Επταγώνεια 90.4 χιλιοστά, Φράγμα Καλαβασού 71.2 χιλιοστά, 64.9 χιλιοστά στο Κλωνάρι και 60.7 χιλιοστά στο Κελλάκι. Τέτοιες ποσότητες αντιστοιχούν σχεδόν με το 300% της συνολικής βροχόπτωσης του μήνα. Αναλυτικά οι μετρήσεις εδώ.

Ευχαριστούμε το φίλο του KitasWeather, Σοκράτη Γεωργίου, για τα βίντεο.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτυχθούν τοπικά στα βόρεια τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και βόρεια τμήματα του νησιού, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες καταιγίδες. Αν εκδηλωθούν καταιγίδες, θα είναι έντονες με χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί, αρχικά ασθενείς 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 28 στα δυτικά και νότια παράλια, 25-26 στα ανατολικά και βόρεια παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε τις πιθανότητες βροχής ανά περιοχή αλλά και πιθανές ποσότητες που μπορεί να σημειωθούν.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Τοπικά αναμένεται να εμφανιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 19 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές/καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου, τοπικές βροχές/καταιγίδες ενδέχεται να επηρεάσουν τοπικά το δυτικό 1/3 του νησιού. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο σημειώνει πτώση.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...

Έρχεται νέος γύρος βροχών/καταιγίδων από τα δυτικά – Καιρική ενημέρωση (08:15)

Οι βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν το νησί τις αυγινές ώρες από τα δυτικά έχουν κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και αυτή την...
- Advertisement -