Χάρτης συνολικού υετού της επερχόμενης διαταραχής εν ονόματι «Μάξιμος»

Νέα διαταραχή εν ονόματι «Μάξιμος», όπως έχει ονομαστεί από την ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ, θα επηρεάζει την περιοχή μας από απόψε μέχρι και το σαββατοκύριακο.

Ο «Μάξιμος» θα διαφέρει σε σχέση με προηγούμενες διαταραχές στις οποίες είχαν δοθεί ονόματα από τους ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ και δεν έχει ονομαστεί απαραίτητα έτσι λόγω των μεγάλων υψών βροχής, αλλά θα είναι ένας συνδυασμός από βροχές, εκτεταμένες και αξιόλογες χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις στα ορεινά, ισχυρούς ανέμους και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της διαταραχής θα είναι οι εκτεταμένες και αξιόλογες χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις στον ορεινό όγκο του νησιού όπου, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που θα παρατηρούνται, αναμένεται να επηρεάσουν την καθημερινότητα μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

Ο κύριος όγκος των βροχών αναμένεται κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής, χωρίς όμως να αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, λόγω ορογραφικών βροχών – ορογραφικής ενίσχυσης, ενώ σχετικά υψηλά θα είναι και τα ύψη βροχής στα δυτικά, νότια και βόρεια παράλια, όπου οι βροχές θα είναι πιο συχνές και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα καταιγίδων.

Τις επόμενες ημέρες πολύ πιθανόν να εκδοθούν προειδοποιήσεις που θα αφορούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, βαριές χιονοστρώσεις αλλά και πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς ανέμους.

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού αλλά και τις ανανεωμένες προγνώσεις στις τοποθεσίες πατήστε στους πιο κάτω συνδέσμους:

Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Έως και 10 βαθμούς πτώση στη θερμοκρασία!

Ανανεωμένες προγνώσεις στις τοποθεσίες!

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής (Χάρτης)

Αρκετές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως το νότιο 1/3 του νησιού και ανατολικά, εκ των οποίων κάποιες θα είναι έντονες...

Συνεχίζουν δειλά-δειλά οι καταγραφές βροχόπτωσης – Πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού χθες Πέμπτη, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο 8% από...

Δελτίο Τύπου: Καθαρισμός υδροβιότοπου Ζακακίου από ΣΑΛΑ

Ως μέρος της συνεχούς προσπάθειας του για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στα  πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού –...

Συνεχίζουν οι κατά περιόδους βροχές/καταιγίδες σήμερα και αύριο – Τοπικά έντονα φαινόμενα

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα προς βράδυ του Σαββάτου. Πιο γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα κυρίως αργά απόψε...

Άστατος καιρός το επόμενο 2ήμερο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας και πιθανότητα σκόνης

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...
- Advertisement -