Έρχεται η δεύτερη φάση του Δαιδάλου – Επιδείνωση καιρού και νέα Κίτρινη Προειδοποίηση από KitasWeather

Η πρώτη φάση του Δαιδάλου έχει περάσει και η κίτρινη προειδοποίηση που εκδώσαμε χθες, έληξε στις 12 σήμερα το μεσημέρι.

Το πρώτο 12ωρο του νέου χρόνου, καταγράφηκαν μεγάλα ύψη βροχής τα οποία κυμαίνονται από περίπου 10 έως 50 χιλιοστά. Με βάση τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς αλλά και τις εικόνες του ραντάρ, οι πιο πολλές βροχές καταγράφηκαν στις πόλεις και επαρχίες Λεμεσού – Λάρνακας και Αμμόχωστου. Ακολουθεί η πόλη και επαρχία Λευκωσίας και τελευταία η πόλη και επαρχία Πάφου.

Στην ιστοσελίδα μας στα Weather Stations, μπορείτε να δείτε τα ύψη βροχής που έχουν καταγραφεί από τα μεσάνυχτα μέχρι τώρα.

Χθες βράδυ αποθανατίσαμε σε βίντεο τον πρώτο κεραυνό του 2019, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης, στη σελίδα μας στο Facebook και στην ομάδα του Facebook, Καιρόφιλοι Κύπρου, μπορείτε να δείτε αρκετά βίντεο και εικόνες από το πρώτο πέρασμα του Δαιδάλου.

invito

Η βροχόπτωση του Δεκεμβρίου, από το 150% πρέπει να εκτοξεύτηκε γύρω στο 170% ενώ η βροχόπτωση του χρόνου, από το 138% κοντά στο 150% (θα σας ενημερώσουμε αύριο, όταν θα βγουν οι μετρήσεις του Τμήματος Μετεωρολογίας). Με βάση τις πιο κάτω, ζωντανές εικόνες του ραντάρ, οι πλείστες βροχές είναι περιορισμένες στο θαλάσσιο χώρο γύρω από το νησί.

Μεμονωμένες βροχές ή/και καταιγίδες θα συνεχίσουν να παρατηρούνται μέχρι τα μεσάνυχτα και έπειτα ακολουθεί, σταδιακή επιδείνωση του καιρού, αφού θα αρχίσει να μας επηρεάζει η δεύτερη φάση του Δαιδάλου από τα δυτικά.

Το ύψος του χιονιού στο ξενοδοχείο Jubilee είναι 10 εκατοστά και στη Χιονίστρα γύρω στα 20 εκατοστά.

Αργά απόψε και κυρίως αύριο, θα μας επηρεάσει η δεύτερη φάση του Δαιδάλου με αρκετές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος. Σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα ή/και ακραία και παρατεταμένα.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την πορεία του Δαίδαλου!

Έχουμε εκδώσει νέα προειδοποίηση για τη δεύτερη φάση και μπορείτε να διαβάσετε όλα τα σχετικά εδώ. Επίσης, σας παρουσιάζουμε σε χάρτη τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή να δεχτεί ισχυρές ή/και ακραίες καταιγίδες, όπως και μεγάλες ποσότητες βροχής.

Όπως σας έχουμε αναφέρει στο χθεσινοβραδινό μας δελτίο και μπορείτε να διαβάσετε εδώ, οι πιο πολλές βροχές στη δεύτερη φάση, αναμένονται στο δυτικό-νοτιοδυτικό μισό του νησιού (συμπεριλαμβάνονται η ορεινή/ημιορεινή Λεμεσού – Πάφου).

Να σας θυμίσουμε ότι στην πρώτη φάση, οι πιο πολλές βροχές που αναμέναμε ήταν στο νότιο – νοτιοανατολικό μισό του νησιού, ορεινά/ημιορεινά επαρχίας Λεμεσού – Λάρνακας και στα ανατολικά τμήματα του νησιού. Με βάση τις μετρήσεις από τους σταθμούς μας αλλά και τις εικόνες του ραντάρ, σε αυτές τις περιοχές σημειώθηκαν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Η πόλη και επαρχία Λεμεσού θα ευνοηθεί και από τις 2 φάσεις, ενώ η πόλη και επαρχία Πάφου θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τις καταγραφές των υπόλοιπων επαρχιών, αφού η δεύτερη φάση την ευνοεί ιδιαίτερα.

Από μέρος της πρώτης φάσης (το μεγαλύτερο μέρος των βροχών της πρώτης φάσης σημειώθηκε πριν τις 8 το πρωί σήμερα και συμπεριλαμβάνεται μέσα στο Δεκέμβρη) του Δαιδάλου αλλά και της δεύτερης, αναμένουμε να καλυφθεί περίπου το 20-27% του μήνα. Μέχρι τις 10/1/2019 φαίνεται ότι η βροχόπτωση θα πλησιάσει την κανονική της (70-90%), αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές μέχρι τότε.

Η εισροή νερού έχει αυξηθεί πολύ, όπως βλέπετε στα πιο κάτω βίντεο και αναμένεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο το επόμενο 36ωρο. Μέχρι χθες, η συνολική εισροή στα φράγματα από 1/10/2018 ήταν 17.426 Ε.Κ.Μ νερού και μέχρι αύριο, όταν προστεθούν οι εισροές 31/12/2018-1/1/2019, θα πρέπει να φτάσουμε γύρω στα 20 Ε.Κ.Μ νερού. Η πληρότητα των φραγμάτων ανέρχεται στο 16.2%, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν στο 13% (πέρσι η πληρότητα των φραγμάτων μειωνόταν αυτή την περίοδο). Πέρσι είχαμε συνολική εισροή 45 Ε.Κ.Μ νερού και όπως έχουμε αναφέρει ξανά, χρειαζόμαστε τουλάχιστον διπλάσια εισροή φέτος για να έχουμε ικανοποιητικά αποθέματα μέχρι το νέο υδρολογικό έτος και όχι να ξεκινάμε από τον πάτο, όπως συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια. Με τις βροχές των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεχιστεί και να αυξηθεί πολύ η εισροή, δίνοντας ελπίδες για ικανοποιητικά αποθέματα. Η εισροή μέσα στο πρώτο 10ήμερο του μήνα, αναμένουμε ότι θα είναι μεγαλύτερη από αυτή από 1/10/2018 μέχρι 31/12/2018 και το πιθανότερο είναι να ξεπεράσουμε την περσινή συνολική εισροή των 45 Ε.Κ.Μ νερού, μέσα στο μήνα που διανύουμε.

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/2163443740353741/?xts[0]=68.ARBbaTUKjaoeLFfZC3kcUyngay8WCW7x_hxCQODpW9nUahSPqE47l1etQusDg3GYGYaxCwsGCUMyuINTtSwuMP5ExqETciUAdw8u8GJoH05VzGa5QPxe5_poXMOlm0E91xQ6gzrTbhs990Oq3khLHL9H1EX8WRHu-kGwVIsBd6fIsYsASRIQdIriY1UmID9X7cletJdgDly7pmgYYI2qKQW9Fcs5niPv3rsIsaoiCqv_Ztl-kYb-TVmlHQbsCVi40NLjCjMv8k7ZIyS4rFdKs3qBDvgsLZ9N_02fZFrnP4irvqpfuDT1vgO4Lu0sTpDagVeeki28qsutscmcEwm3_spouXuvQ7a2cuCpLw&tn=-R
https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/276858002977718/?xts[0]=68.ARDdnqB6wMIPBhIwvJJk1bs24LUE8qgS_i8pJzSkz9LJgggWEUO8Uolnjdphan597TT0Z_rFEnAAIOEVWdkMpQn8QlM7HQL5KbHCLDO9U-eSo-q41F3L1hoppzypNwlTHhZXPUphYE5GaJ087MmIzn5A7Tp9TMhQEe1p3_EFvbtaFVd6N6sSp0YHlpukd3smxB4OLewGZFgEihT0bAj4kyyDUqhn4eYISvh8cGBRoOD9HIogSWd-z7AauoHhYd6laBKtXjXvq1dkUEBnq64dyqFFuimzr9swWCP966BMnjIMwNng7BeRIO_AzkowQQn8iSwvbHEctv9xn-qTlV3Mv50PgchPBED2qS0kyg&tn=-R

Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα είναι ευνοϊκή για αρκετές ημέρες ακόμη, έτσι ώστε να δεχόμαστε διαδοχικά και αξιόλογα βαρομετρικά χαμηλά. Για λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο που είχαμε δημοσιεύσει στις 29/12/2018, εδώ.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή/και καταιγίδες. Οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά από τα δυτικά και βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο γενικευμένες μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι αύριο το μεσημέρι θα πρέπει να έχουν επηρεαστεί όλες οι περιοχές. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και παρατεταμένες κυρίως στο δυτικό – νοτιοδυτικό μισό του νησιού κατά τις αυγινές ώρες. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα από τα 1600 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις πιθανό να είναι πυκνές με βαριές χιονοστρώσεις κυρίως κατά τις αυγινές ώρες. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη και κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Στα ορεινά από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Σε περιοχές καταιγίδων οι άνεμοι ενδέχεται ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ με ριπές που πιθανό να φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και παρατεταμένες κυρίως στο δυτικό – νοτιοδυτικό μισό του νησιού. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα από τα 1600 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και αναμένονται βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Σε περιοχές καταιγίδων οι άνεμοι ενδέχεται ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ με ριπές που πιθανό να φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 16 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου ο παγετός θα επιμείνει τοπικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αύριο βράδυ, αναμένεται άστατος καιρός αρχικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα αλλά σταδιακά βελτιώνεται και μετά τα μεσάνυχτα οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πολύ πιο τοπικές και θα είναι περιορισμένες κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα από τα 1600 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις αρχικά, ενδέχεται να είναι πυκνές με πιθανότητα για βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Σε περιοχές καταιγίδων οι άνεμοι ενδέχεται ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ με ριπές που πιθανό να φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι βροχές/καταιγίδες ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρές με χαλάζι. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα από τα 1700 μέτρα και άνω, με πιθανές χιονοστρώσεις από τα 1800 μέτρα και άνω.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Η πρώτη φάση του Δαιδάλου έχει περάσει και η κίτρινη προειδοποίηση που εκδώσαμε χθες, έληξε στις 12 σήμερα το μεσημέρι.

Το πρώτο 12ωρο του νέου χρόνου, καταγράφηκαν μεγάλα ύψη βροχής τα οποία κυμαίνονται από περίπου 10 έως 50 χιλιοστά. Με βάση τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς αλλά και τις εικόνες του ραντάρ, οι πιο πολλές βροχές καταγράφηκαν στις πόλεις και επαρχίες Λεμεσού – Λάρνακας και Αμμόχωστου. Ακολουθεί η πόλη και επαρχία Λευκωσίας και τελευταία η πόλη και επαρχία Πάφου.

Στην ιστοσελίδα μας στα Weather Stations, μπορείτε να δείτε τα ύψη βροχής που έχουν καταγραφεί από τα μεσάνυχτα μέχρι τώρα.

Χθες βράδυ αποθανατίσαμε σε βίντεο τον πρώτο κεραυνό του 2019, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης, στη σελίδα μας στο Facebook και στην ομάδα του Facebook, Καιρόφιλοι Κύπρου, μπορείτε να δείτε αρκετά βίντεο και εικόνες από το πρώτο πέρασμα του Δαιδάλου.

Η βροχόπτωση του Δεκεμβρίου, από το 150% πρέπει να εκτοξεύτηκε γύρω στο 170% ενώ η βροχόπτωση του χρόνου, από το 138% κοντά στο 150% (θα σας ενημερώσουμε αύριο, όταν θα βγουν οι μετρήσεις του Τμήματος Μετεωρολογίας). Με βάση τις πιο κάτω, ζωντανές εικόνες του ραντάρ, οι πλείστες βροχές είναι περιορισμένες στο θαλάσσιο χώρο γύρω από το νησί.

Μεμονωμένες βροχές ή/και καταιγίδες θα συνεχίσουν να παρατηρούνται μέχρι τα μεσάνυχτα και έπειτα ακολουθεί, σταδιακή επιδείνωση του καιρού, αφού θα αρχίσει να μας επηρεάζει η δεύτερη φάση του Δαιδάλου από τα δυτικά.

Το ύψος του χιονιού στο ξενοδοχείο Jubilee είναι 10 εκατοστά και στη Χιονίστρα γύρω στα 20 εκατοστά.

Αργά απόψε και κυρίως αύριο, θα μας επηρεάσει η δεύτερη φάση του Δαιδάλου με αρκετές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος. Σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα θα είναι έντονα ή/και ακραία και παρατεταμένα.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την πορεία του Δαίδαλου!

Έχουμε εκδώσει νέα προειδοποίηση για τη δεύτερη φάση και μπορείτε να διαβάσετε όλα τα σχετικά εδώ. Επίσης, σας παρουσιάζουμε σε χάρτη τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή να δεχτεί ισχυρές ή/και ακραίες καταιγίδες, όπως και μεγάλες ποσότητες βροχής.

Όπως σας έχουμε αναφέρει στο χθεσινοβραδινό μας δελτίο και μπορείτε να διαβάσετε εδώ, οι πιο πολλές βροχές στη δεύτερη φάση, αναμένονται στο δυτικό-νοτιοδυτικό μισό του νησιού (συμπεριλαμβάνονται η ορεινή/ημιορεινή Λεμεσού – Πάφου).

Να σας θυμίσουμε ότι στην πρώτη φάση, οι πιο πολλές βροχές που αναμέναμε ήταν στο νότιο – νοτιοανατολικό μισό του νησιού, ορεινά/ημιορεινά επαρχίας Λεμεσού – Λάρνακας και στα ανατολικά τμήματα του νησιού. Με βάση τις μετρήσεις από τους σταθμούς μας αλλά και τις εικόνες του ραντάρ, σε αυτές τις περιοχές σημειώθηκαν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

Η πόλη και επαρχία Λεμεσού θα ευνοηθεί και από τις 2 φάσεις, ενώ η πόλη και επαρχία Πάφου θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τις καταγραφές των υπόλοιπων επαρχιών, αφού η δεύτερη φάση την ευνοεί ιδιαίτερα.

Από μέρος της πρώτης φάσης (το μεγαλύτερο μέρος των βροχών της πρώτης φάσης σημειώθηκε πριν τις 8 το πρωί σήμερα και συμπεριλαμβάνεται μέσα στο Δεκέμβρη) του Δαιδάλου αλλά και της δεύτερης, αναμένουμε να καλυφθεί περίπου το 20-27% του μήνα. Μέχρι τις 10/1/2019 φαίνεται ότι η βροχόπτωση θα πλησιάσει την κανονική της (70-90%), αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές μέχρι τότε.

Η εισροή νερού έχει αυξηθεί πολύ, όπως βλέπετε στα πιο κάτω βίντεο και αναμένεται να αυξηθεί πολύ περισσότερο το επόμενο 36ωρο. Μέχρι χθες, η συνολική εισροή στα φράγματα από 1/10/2018 ήταν 17.426 Ε.Κ.Μ νερού και μέχρι αύριο, όταν προστεθούν οι εισροές 31/12/2018-1/1/2019, θα πρέπει να φτάσουμε γύρω στα 20 Ε.Κ.Μ νερού. Η πληρότητα των φραγμάτων ανέρχεται στο 16.2%, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν στο 13% (πέρσι η πληρότητα των φραγμάτων μειωνόταν αυτή την περίοδο). Πέρσι είχαμε συνολική εισροή 45 Ε.Κ.Μ νερού και όπως έχουμε αναφέρει ξανά, χρειαζόμαστε τουλάχιστον διπλάσια εισροή φέτος για να έχουμε ικανοποιητικά αποθέματα μέχρι το νέο υδρολογικό έτος και όχι να ξεκινάμε από τον πάτο, όπως συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια. Με τις βροχές των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεχιστεί και να αυξηθεί πολύ η εισροή, δίνοντας ελπίδες για ικανοποιητικά αποθέματα. Η εισροή μέσα στο πρώτο 10ήμερο του μήνα, αναμένουμε ότι θα είναι μεγαλύτερη από αυτή από 1/10/2018 μέχρι 31/12/2018 και το πιθανότερο είναι να ξεπεράσουμε την περσινή συνολική εισροή των 45 Ε.Κ.Μ νερού, μέσα στο μήνα που διανύουμε.

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/2163443740353741/?xts[0]=68.ARBbaTUKjaoeLFfZC3kcUyngay8WCW7x_hxCQODpW9nUahSPqE47l1etQusDg3GYGYaxCwsGCUMyuINTtSwuMP5ExqETciUAdw8u8GJoH05VzGa5QPxe5_poXMOlm0E91xQ6gzrTbhs990Oq3khLHL9H1EX8WRHu-kGwVIsBd6fIsYsASRIQdIriY1UmID9X7cletJdgDly7pmgYYI2qKQW9Fcs5niPv3rsIsaoiCqv_Ztl-kYb-TVmlHQbsCVi40NLjCjMv8k7ZIyS4rFdKs3qBDvgsLZ9N_02fZFrnP4irvqpfuDT1vgO4Lu0sTpDagVeeki28qsutscmcEwm3_spouXuvQ7a2cuCpLw&tn=-R
https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/276858002977718/?xts[0]=68.ARDdnqB6wMIPBhIwvJJk1bs24LUE8qgS_i8pJzSkz9LJgggWEUO8Uolnjdphan597TT0Z_rFEnAAIOEVWdkMpQn8QlM7HQL5KbHCLDO9U-eSo-q41F3L1hoppzypNwlTHhZXPUphYE5GaJ087MmIzn5A7Tp9TMhQEe1p3_EFvbtaFVd6N6sSp0YHlpukd3smxB4OLewGZFgEihT0bAj4kyyDUqhn4eYISvh8cGBRoOD9HIogSWd-z7AauoHhYd6laBKtXjXvq1dkUEBnq64dyqFFuimzr9swWCP966BMnjIMwNng7BeRIO_AzkowQQn8iSwvbHEctv9xn-qTlV3Mv50PgchPBED2qS0kyg&tn=-R

Η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας θα είναι ευνοϊκή για αρκετές ημέρες ακόμη, έτσι ώστε να δεχόμαστε διαδοχικά και αξιόλογα βαρομετρικά χαμηλά. Για λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο που είχαμε δημοσιεύσει στις 29/12/2018, εδώ.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή/και καταιγίδες. Οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά από τα δυτικά και βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο γενικευμένες μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι αύριο το μεσημέρι θα πρέπει να έχουν επηρεαστεί όλες οι περιοχές. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και παρατεταμένες κυρίως στο δυτικό – νοτιοδυτικό μισό του νησιού κατά τις αυγινές ώρες. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα από τα 1600 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις πιθανό να είναι πυκνές με βαριές χιονοστρώσεις κυρίως κατά τις αυγινές ώρες. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη και κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Στα ορεινά από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Σε περιοχές καταιγίδων οι άνεμοι ενδέχεται ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ με ριπές που πιθανό να φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και παρατεταμένες κυρίως στο δυτικό – νοτιοδυτικό μισό του νησιού. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα από τα 1600 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές και αναμένονται βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Σε περιοχές καταιγίδων οι άνεμοι ενδέχεται ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ με ριπές που πιθανό να φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 16 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου ο παγετός θα επιμείνει τοπικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αύριο βράδυ, αναμένεται άστατος καιρός αρχικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα αλλά σταδιακά βελτιώνεται και μετά τα μεσάνυχτα οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πολύ πιο τοπικές και θα είναι περιορισμένες κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα από τα 1600 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις αρχικά, ενδέχεται να είναι πυκνές με πιθανότητα για βαριές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Σε περιοχές καταιγίδων οι άνεμοι ενδέχεται ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ με ριπές που πιθανό να φτάνουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι βροχές/καταιγίδες ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρές με χαλάζι. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειώνεται χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα από τα 1700 μέτρα και άνω, με πιθανές χιονοστρώσεις από τα 1800 μέτρα και άνω.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Πρόγνωση και τάση καιρού μέχρι την 1η Αυγούστου – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο διήμερο θα συνεχίσουν τα 40άρια στο εσωτερικό ενώ πτώση...