Εξέλιξη “Λυδίας” – Ζωντανή ενημέρωση

Σε εξέλιξη είναι η διαταραχή “Λυδία” και λόγω της πολύ έντονης καιρικής δραστηριότητας, σε αυτό το άρθρο θα ανεβαίνουν συνεχώς όλες οι τελευταίες ενημερώσεις που αφορούν τις νεότερες καιρικές συνθήκες.

Ενημέρωση (18:55, 08/01/2020):

Βροχές τοπικά έντονες επηρεάζουν περιοχές του εσωτερικού και της επαρχίας Λάρνακας. Πιο ελαφριές βροχές παρατηρούνται τοπικά σε περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου. Οι βροχές ακολουθούν νότια/νοτιοανατολική πορεία.

invito

Ενημέρωση ώρα (13:40, 08/01/2020):

Βροχές επηρεάζουν διάφορες περιοχές του νησιού, με τις πιο έντονες και παρατεταμένες να εντοπίζονται από τα βορειοανατολικά τμήματα του νησιού, με νοτιοδυτική επέκταση προς την πόλη και επαρχία Λεμεσού. Ήδη και σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα των επαρχίων Λεμεσού και Λάρνακας καταγράφονται σημαντικά ύψη βροχής και λόγω του κορεσμού του εδάφους από τις βροχές των προηγούμενων ημερών, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για να παρατηρηθούν τοπικές πλημμύρες και περαιτέρω υπερχειλίσεις ποταμών και χειμμάρων. Το κοινό καλείται να ιδιαίτερα προσεκτικό στις περιοχές όπου σημειώνονται βροχές. Να σημειώσουμε ότι οι βροχές κινούνται από τα βόρεια προς τα νότια και αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες περιοχές τις επόμενες ώρες.

Διαβάστε τις τελευταίες ανακοινώσεις της αστυνομίας για την κατάσταση του οδικού δικτύου, όπως και το ύψος του χιονιού στο Τρόοδος, πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κατάσταση οδικού δικτύου και ύψος χιονιού στο Τρόοδος- Ενημέρωση ώρα (13:45)

Ενημέρωση ώρα (11:05, 08/01/2020):

Η “Λυδία” συνεχίζει για τρίτη μέρα να επηρεάζει την περιοχή μας. Σήμερα Τετάρτη επηρεαζόμαστε από το συνεσφιγμένο μέτωπο του χαμηλού όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αυτή την ώρα βροχές/καταιγίδες σημειώνονται στο βόρειο 1/3 του νησιού και ακολουθούν νότια πορεία. Οι καταιγίδες είναι κατά τόπους έντονες με χαλάζι. Τις επόμενες ώρες αναμένεται γενίκευση των φαινομένων. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Στα ορεινά από τα 1600 μέτρα και άνω αναμένεται χιονόπτωση με χιονόστρωση κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω. Σε περίπτωση χιονοκαταιγίδας θα σημειωθεί βαριά χιονόστρωση.

Ενημέρωση ώρα (10:50):

Έντονες βροχές συνοδεία χαλαζόπτωσης επηρεάζουν την επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου και ακολουθούν ανατολική πορεία.

Ενημέρωση ώρα (09:20):

Όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ και δορυφορική εικόνα γενικευμένες και παρατεταμένες βροχές συνεχίζουν να επηρεάζουν το νησί. Κατά την διάρκεια τις σημερινής ημέρας αναμένεται να συνεχίσουν να παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τοπικές πλημμύρες.

Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό δελτίο καιρού και τις σχετικές προειδοποίησεις, οι οποίες είναι σε ισχύ και αφορούν μεγάλα ύψη βροχής, ισχυρούς έως θυελλώδεις άνεμους, έντονες καταιγίδες, πυκνή ομίχλη και βαριές χιονοστρώσεις.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Έρχεται η δεύτερη και εντονότερη φάση της Λυδίας!

Πορτοκαλί και κίτρινες προειδοποιήσεις σε ισχύ από KitasWeather!!!

Κόκκινη προειδοποίηση σε ισχύ από Kitasweather

Ζωντανή καιρική ενημέρωση από το ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος!

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/614927835931544/?comment_id=614955129262148&notif_id=1578379838274292&notif_t=video_comment

Ενημέρωση ώρα (09:00):

Σοβαρά προβλήματα και κλειστοί δρόμοι από υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρων! Ακολουθεί αστυνομική ανακοίνωση και σχετικό βίντεο.

07/01/2020 06:39:00

Λόγω των καιρικών συνθηκών, η κατάσταση του οδικού δικτύου διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Επαρχία Λευκωσίας 


Κλειστός δρόμος:


• Οδός Αλεξανδρουπόλεως, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πεδιαίου (παρά το Δημαρχείο Στροβόλου).

Επίσης, 
• παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος στο δρόμο Ξυλιάτου – Λαγουδερών, με αποτέλεσμα να κλείσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας. 
• αποκοπή δένδρου στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στην Κλήρου.
• υπερχείλιση του γεφυριού στην οδό Ελευθερίας παρά το Κοινοτικό Πάρκο στη Νήσου.

Περιοχή Μόρφου

Κλειστοί δρόμοι:
• Αρχιεπισκόπου Μακαρίου
• Θειούχων Νερών
• Αγίου Γεωργίου
• Είσοδος Κακοπετριάς από κύριο δρόμο στην Κακοπετριά

Δρόμοι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:

• Πεδουλά – Προδρόμου
• Προδρόμου – Λεμύθου
• Προδρόμου – PINEWOOD
• Κακοπετριάς – Καρβουνά
• Κακοπετριάς – Σπηλιών 
• Κακοπετριάς – PINEWOOD

Επαρχία Λεμεσού 


Δρόμοι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:
• Προδρόμου – Τροόδους 
• Πλατρών – Τροόδους
• Καρβουνά – Τροόδους 

Επίσης, στον δρόμο Μονιάτη – Πλατρών παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος. 

Επισημαίνεται, ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Καλούνται οι οδηγοί πριν από κάθε μετακίνησή τους, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, μέσω των ανακοινώσεων της Αστυνομίας.
 
Παράλληλα,  λόγω έντονων βροχοπτώσεων,  δυνατών ανέμων και ομίχλης που επικρατούν κατά τόπους σε όλες τις περιοχές τις Κύπρου, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους. 

https://www.facebook.com/giannos.giannakou.7/videos/2684714034941103/?t=4

Ενημέρωση (07:50, 07/01/2020):

? Οι 10 μεγαλύτερες ποσότητες βροχής που έχουν καταγραφεί από χθες το πρωί (08:00) μέχρι και αυτή την ώρα (07:50) βάσει των μετεωρολογικών σταθμών του τμήματος Μετεωρολογίας και του Kitasweather είναι:

➡️ Πλατάνια: 183.90 mm (σταθμός Τ.Μ)
➡️ Κυπερούντα: 107.30 mm (σταθμός Τ.M)
➡️ Κοιλάνι: 95.70 mm (σταθμός Τ.Μ)
➡️ Αγρός: 95.60 mm (σταθμός Τ.Μ)
➡️ Πρόδρομος: 94.70 mm (σταθμός Τ.Μ)
➡️ Όμοδος: 90.60 mm (σταθμός Κitasweather)
➡️ Σαιττάς: 79.00 mm (σταθμός Τ.Μ)
➡️ Αλονούδι: 76.20 mm (σταθμός Τ.Μ)
➡️ Οδού: 65.20 mm (σταθμός Kitasweather)
➡️ Πόλις: 62.90 mm (σταθμός Kitasweather)

➡️ Τεράστιες ποσότητες υετού έχουν πέσει σε διάφορες περιοχές της οροσειράς του Τροόδους μέσα στο τελευταίο 24ωρο και λαμβάνοντας υπόψην και τις μετρήσεις του προηγούμενου 24ωρου, κάποιες ορεινές περιοχές έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 200 χιλιοστά βροχής συνολικά.

Παραμένει συννεφιασμένος και γενικά άστατος ο καιρός στην περιοχή μας. Βροχές παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές του νησιού βάσει των πιο κάτω εικόνων ραντάρ του τμήματος Μετεωρολογίας ενώ βροχές/καταιγίδες συνεχίζουν να εισέρχονται στο νησί από τα δυτικά/νοτιοδυτικά με ανατολική/βορειοανατολική κίνηση.

No photo description available.

Ενημέρωση (03:05):

Σφοδρές καταιγίδες συνοδεία χαλαζόπτωσης και χαλαζόστρωσης σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην πόλη και επαρχία Λεμεσού αλλά και επαρχία Αμμοχώστου όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ του Τμήματος Μετεωρολογιας με αρκετή ηλεκτρική δραστηριότητα.

Ενημέρωση (01:00):

Σφοδρές καταιγίδες σε εξέλιξη στον κόλπο της Λάρνακας, κινούνται ανατολικά/βορειοανατολικά και θα επηρεάσουν σταδιακά και περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου.

Eνημέρωση (00:45):

Ισχυρές καταιγίδες είναι σε εξέλιξη στο ανατολικό μισό του νησιού και επηρεάζουν κυρίως περιοχές των επαρχιών Λάρνακας – Λευκωσίας. Οι καταιγίδες συνοδεύονται από χαλάζι, ριπαίους ανέμους και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Ταυτόχρονα, βροχές κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες παρατηρούνται στο δυτικό μισό του νησιού.

Eνημέρωση (00:20):

Προσοχή στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας! Σφοδρή καταιγίδα σε εξέλιξη με χαλαζόστρωση

https://www.facebook.com/giorgos.sioukas/videos/10218647061279765/UzpfSTIzNjEyMTYzNjUxNzcwNDoyNDcwNjcxMTIzMDYyNzMz/

Eνημέρωση (23:30):

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/1276952109157072/

Ενημέρωση (22:00):

Όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα από το ραντάρ του τμήματος Μετεωρολογίας, οι βροχές που προηγούνται του ψυχρού μετώπου (κύριος όγκος βροχών) έχουν εισέλθει στο νησί από τα δυτικά και επηρεάζεται κυρίως το δυτικό 1/3 του νησιού. Οι βροχές ακολουθούν βόρεια κίνηση αλλά θα επεκτείνονται πιο ανατολικά, καθώς το σύστημα πλησιάζει την περιοχή μας. Οι βροχές είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες και συνοδεύονται από ηλεκτρικές εκκενώσεις, χαλάζι και ριπαίους ανέμους.

Ηλεκτρικές εκκενώσεις (22:00)

Όσον αφορά το ανατολικό μισό του νησιού, τα φαινόμενα είναι πολύ πιο τοπικά μέχρι στιγμής, ωστόσο, παρατηρούνται κατά διαστήματα έντονες καταιγίδες με χαλάζι.

Να σημειώσουμε ότι λόγω του ότι αρκετές καταιγίδες συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, παρατηρούνται χαλαζοστρώσεις.

Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό δελτίο καιρού και τις σχετικές προειδοποίησεις, οι οποίες είναι σε ισχύ και αφορούν μεγάλα ύψη βροχής, ισχυρούς έως θυελλώδεις άνεμους, έντονες καταιγίδες, πυκνή ομίχλη και βαριές χιονοστρώσεις.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Έρχεται η δεύτερη και εντονότερη φάση της Λυδίας!

Πορτοκαλί και κίτρινες προειδοποιήσεις σε ισχύ από KitasWeather!!!

Κόκκινη προειδοποίηση σε ισχύ από Kitasweather

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Σε εξέλιξη είναι η διαταραχή “Λυδία” και λόγω της πολύ έντονης καιρικής δραστηριότητας, σε αυτό το άρθρο θα ανεβαίνουν συνεχώς όλες οι τελευταίες ενημερώσεις που αφορούν τις νεότερες καιρικές συνθήκες.

Ενημέρωση (18:55, 08/01/2020):

Βροχές τοπικά έντονες επηρεάζουν περιοχές του εσωτερικού και της επαρχίας Λάρνακας. Πιο ελαφριές βροχές παρατηρούνται τοπικά σε περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου. Οι βροχές ακολουθούν νότια/νοτιοανατολική πορεία.

Ενημέρωση ώρα (13:40, 08/01/2020):

Βροχές επηρεάζουν διάφορες περιοχές του νησιού, με τις πιο έντονες και παρατεταμένες να εντοπίζονται από τα βορειοανατολικά τμήματα του νησιού, με νοτιοδυτική επέκταση προς την πόλη και επαρχία Λεμεσού. Ήδη και σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα των επαρχίων Λεμεσού και Λάρνακας καταγράφονται σημαντικά ύψη βροχής και λόγω του κορεσμού του εδάφους από τις βροχές των προηγούμενων ημερών, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για να παρατηρηθούν τοπικές πλημμύρες και περαιτέρω υπερχειλίσεις ποταμών και χειμμάρων. Το κοινό καλείται να ιδιαίτερα προσεκτικό στις περιοχές όπου σημειώνονται βροχές. Να σημειώσουμε ότι οι βροχές κινούνται από τα βόρεια προς τα νότια και αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες περιοχές τις επόμενες ώρες.

Διαβάστε τις τελευταίες ανακοινώσεις της αστυνομίας για την κατάσταση του οδικού δικτύου, όπως και το ύψος του χιονιού στο Τρόοδος, πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κατάσταση οδικού δικτύου και ύψος χιονιού στο Τρόοδος- Ενημέρωση ώρα (13:45)

Ενημέρωση ώρα (11:05, 08/01/2020):

Η “Λυδία” συνεχίζει για τρίτη μέρα να επηρεάζει την περιοχή μας. Σήμερα Τετάρτη επηρεαζόμαστε από το συνεσφιγμένο μέτωπο του χαμηλού όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα. Αυτή την ώρα βροχές/καταιγίδες σημειώνονται στο βόρειο 1/3 του νησιού και ακολουθούν νότια πορεία. Οι καταιγίδες είναι κατά τόπους έντονες με χαλάζι. Τις επόμενες ώρες αναμένεται γενίκευση των φαινομένων. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Στα ορεινά από τα 1600 μέτρα και άνω αναμένεται χιονόπτωση με χιονόστρωση κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω. Σε περίπτωση χιονοκαταιγίδας θα σημειωθεί βαριά χιονόστρωση.

Ενημέρωση ώρα (10:50):

Έντονες βροχές συνοδεία χαλαζόπτωσης επηρεάζουν την επαρχία Λάρνακας και Αμμοχώστου και ακολουθούν ανατολική πορεία.

Ενημέρωση ώρα (09:20):

Όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ και δορυφορική εικόνα γενικευμένες και παρατεταμένες βροχές συνεχίζουν να επηρεάζουν το νησί. Κατά την διάρκεια τις σημερινής ημέρας αναμένεται να συνεχίσουν να παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τοπικές πλημμύρες.

Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό δελτίο καιρού και τις σχετικές προειδοποίησεις, οι οποίες είναι σε ισχύ και αφορούν μεγάλα ύψη βροχής, ισχυρούς έως θυελλώδεις άνεμους, έντονες καταιγίδες, πυκνή ομίχλη και βαριές χιονοστρώσεις.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Έρχεται η δεύτερη και εντονότερη φάση της Λυδίας!

Πορτοκαλί και κίτρινες προειδοποιήσεις σε ισχύ από KitasWeather!!!

Κόκκινη προειδοποίηση σε ισχύ από Kitasweather

Ζωντανή καιρική ενημέρωση από το ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος!

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/614927835931544/?comment_id=614955129262148&notif_id=1578379838274292&notif_t=video_comment

Ενημέρωση ώρα (09:00):

Σοβαρά προβλήματα και κλειστοί δρόμοι από υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρων! Ακολουθεί αστυνομική ανακοίνωση και σχετικό βίντεο.

07/01/2020 06:39:00

Λόγω των καιρικών συνθηκών, η κατάσταση του οδικού δικτύου διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Επαρχία Λευκωσίας 


Κλειστός δρόμος:


• Οδός Αλεξανδρουπόλεως, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πεδιαίου (παρά το Δημαρχείο Στροβόλου).

Επίσης, 
• παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος στο δρόμο Ξυλιάτου – Λαγουδερών, με αποτέλεσμα να κλείσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας. 
• αποκοπή δένδρου στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στην Κλήρου.
• υπερχείλιση του γεφυριού στην οδό Ελευθερίας παρά το Κοινοτικό Πάρκο στη Νήσου.

Περιοχή Μόρφου

Κλειστοί δρόμοι:
• Αρχιεπισκόπου Μακαρίου
• Θειούχων Νερών
• Αγίου Γεωργίου
• Είσοδος Κακοπετριάς από κύριο δρόμο στην Κακοπετριά

Δρόμοι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:

• Πεδουλά – Προδρόμου
• Προδρόμου – Λεμύθου
• Προδρόμου – PINEWOOD
• Κακοπετριάς – Καρβουνά
• Κακοπετριάς – Σπηλιών 
• Κακοπετριάς – PINEWOOD

Επαρχία Λεμεσού 


Δρόμοι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:
• Προδρόμου – Τροόδους 
• Πλατρών – Τροόδους
• Καρβουνά – Τροόδους 

Επίσης, στον δρόμο Μονιάτη – Πλατρών παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος. 

Επισημαίνεται, ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Καλούνται οι οδηγοί πριν από κάθε μετακίνησή τους, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, μέσω των ανακοινώσεων της Αστυνομίας.
 
Παράλληλα,  λόγω έντονων βροχοπτώσεων,  δυνατών ανέμων και ομίχλης που επικρατούν κατά τόπους σε όλες τις περιοχές τις Κύπρου, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους. 

https://www.facebook.com/giannos.giannakou.7/videos/2684714034941103/?t=4

Ενημέρωση (07:50, 07/01/2020):

? Οι 10 μεγαλύτερες ποσότητες βροχής που έχουν καταγραφεί από χθες το πρωί (08:00) μέχρι και αυτή την ώρα (07:50) βάσει των μετεωρολογικών σταθμών του τμήματος Μετεωρολογίας και του Kitasweather είναι:

➡️ Πλατάνια: 183.90 mm (σταθμός Τ.Μ)
➡️ Κυπερούντα: 107.30 mm (σταθμός Τ.M)
➡️ Κοιλάνι: 95.70 mm (σταθμός Τ.Μ)
➡️ Αγρός: 95.60 mm (σταθμός Τ.Μ)
➡️ Πρόδρομος: 94.70 mm (σταθμός Τ.Μ)
➡️ Όμοδος: 90.60 mm (σταθμός Κitasweather)
➡️ Σαιττάς: 79.00 mm (σταθμός Τ.Μ)
➡️ Αλονούδι: 76.20 mm (σταθμός Τ.Μ)
➡️ Οδού: 65.20 mm (σταθμός Kitasweather)
➡️ Πόλις: 62.90 mm (σταθμός Kitasweather)

➡️ Τεράστιες ποσότητες υετού έχουν πέσει σε διάφορες περιοχές της οροσειράς του Τροόδους μέσα στο τελευταίο 24ωρο και λαμβάνοντας υπόψην και τις μετρήσεις του προηγούμενου 24ωρου, κάποιες ορεινές περιοχές έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 200 χιλιοστά βροχής συνολικά.

Παραμένει συννεφιασμένος και γενικά άστατος ο καιρός στην περιοχή μας. Βροχές παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές του νησιού βάσει των πιο κάτω εικόνων ραντάρ του τμήματος Μετεωρολογίας ενώ βροχές/καταιγίδες συνεχίζουν να εισέρχονται στο νησί από τα δυτικά/νοτιοδυτικά με ανατολική/βορειοανατολική κίνηση.

No photo description available.

Ενημέρωση (03:05):

Σφοδρές καταιγίδες συνοδεία χαλαζόπτωσης και χαλαζόστρωσης σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην πόλη και επαρχία Λεμεσού αλλά και επαρχία Αμμοχώστου όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ του Τμήματος Μετεωρολογιας με αρκετή ηλεκτρική δραστηριότητα.

Ενημέρωση (01:00):

Σφοδρές καταιγίδες σε εξέλιξη στον κόλπο της Λάρνακας, κινούνται ανατολικά/βορειοανατολικά και θα επηρεάσουν σταδιακά και περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου.

Eνημέρωση (00:45):

Ισχυρές καταιγίδες είναι σε εξέλιξη στο ανατολικό μισό του νησιού και επηρεάζουν κυρίως περιοχές των επαρχιών Λάρνακας – Λευκωσίας. Οι καταιγίδες συνοδεύονται από χαλάζι, ριπαίους ανέμους και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Ταυτόχρονα, βροχές κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες παρατηρούνται στο δυτικό μισό του νησιού.

Eνημέρωση (00:20):

Προσοχή στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας! Σφοδρή καταιγίδα σε εξέλιξη με χαλαζόστρωση

https://www.facebook.com/giorgos.sioukas/videos/10218647061279765/UzpfSTIzNjEyMTYzNjUxNzcwNDoyNDcwNjcxMTIzMDYyNzMz/

Eνημέρωση (23:30):

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/1276952109157072/

Ενημέρωση (22:00):

Όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα από το ραντάρ του τμήματος Μετεωρολογίας, οι βροχές που προηγούνται του ψυχρού μετώπου (κύριος όγκος βροχών) έχουν εισέλθει στο νησί από τα δυτικά και επηρεάζεται κυρίως το δυτικό 1/3 του νησιού. Οι βροχές ακολουθούν βόρεια κίνηση αλλά θα επεκτείνονται πιο ανατολικά, καθώς το σύστημα πλησιάζει την περιοχή μας. Οι βροχές είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες και συνοδεύονται από ηλεκτρικές εκκενώσεις, χαλάζι και ριπαίους ανέμους.

Ηλεκτρικές εκκενώσεις (22:00)

Όσον αφορά το ανατολικό μισό του νησιού, τα φαινόμενα είναι πολύ πιο τοπικά μέχρι στιγμής, ωστόσο, παρατηρούνται κατά διαστήματα έντονες καταιγίδες με χαλάζι.

Να σημειώσουμε ότι λόγω του ότι αρκετές καταιγίδες συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, παρατηρούνται χαλαζοστρώσεις.

Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό δελτίο καιρού και τις σχετικές προειδοποίησεις, οι οποίες είναι σε ισχύ και αφορούν μεγάλα ύψη βροχής, ισχυρούς έως θυελλώδεις άνεμους, έντονες καταιγίδες, πυκνή ομίχλη και βαριές χιονοστρώσεις.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Έρχεται η δεύτερη και εντονότερη φάση της Λυδίας!

Πορτοκαλί και κίτρινες προειδοποιήσεις σε ισχύ από KitasWeather!!!

Κόκκινη προειδοποίηση σε ισχύ από Kitasweather

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Ασυνήθιστα θερμή αέρια μάζα για μήνα Απρίλιο με θερμοκρασίες Ιουλίου αναμένονται αύριο Τετάρτη

Εξαιρετικά έως ακραία θερμή για την εποχή αέρια μάζα έχει αρχίσει να ανηφορίζει στην περιοχή μας από την βόρειο...