Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες αύριο Δευτέρα – Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας

H διαταραχή που επηρέαζε την Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα την δημιουργία μεσογειακού κυκλώνα και ευνοούσε την επέκταση ιδιαίτερα θερμών για την εποχή αεριών μαζών στην περιοχή μας, κινείται πιο ανατολικά καθώς εξασθενεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες για την εποχή που επηρέαζαν την περιοχή μας να έχουν εκτοπιστεί ανατολικότερα, με τις θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες να κυμαίνονται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω. Παράλληλα, αύριο Δευτέρα, δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα της συγκεκριμένης διαταραχής θα επηρεάσει την περιοχή μας, όπου και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Πιθανότητα για νέα διαταραχή με πιο αξιόλογα φαινόμενα σε σχέση με αύριο Δευτέρα παρουσιάζεται την Παρασκευή.

Χθες Σάββατο, η θερμοκρασία σημείωσε μικρή πτώση στις πλείστες περιοχές του νησιού, με την θερμοκρασία να φτάνει έως τους 37-38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό ενώ την ίδια ώρα, σε πεδινές περιοχές στα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού η θερμοκρασία σημείωσε άνοδο λόγω καταβάτη ανέμου, φτάνοντας έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Κυριακή, οι ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες έχουν εκτοπιστεί ανατολικότερα, με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση σε όλες τις περιοχές, όπου θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα φτάνει γύρω στους 33-35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 29-33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής).

invito
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Κυριακή, 20/9/2020

Αύριο Δευτέρα, δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα από την διαταραχή που επηρέαζε τις προηγούμενες ημέρες την Ελλάδα θα επηρεάσει την περιοχή μας όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, με αποτέλεσμα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και ενδεχομένως σε ανατολικά τμήματα του νησιού. Παράλληλα, αναμένεται νέα μικρή πτώση των θερμοκρασιών, οι οποίες όμως θα συνεχίσουν να κυμαίνονται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω. Χάρτης με τις περιοχές που παρουσιάζουν πιθανότητες βροχής από 30% και άνω θα εκδωθεί το πρωί της Δευτέρας, με βάσει τα τελευταία δεδομένα που θα υπάρχουν.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Δευτέρα, 21/9/2020

Την Τρίτη και την Τετάρτη, παραμένει μερική αστάθεια στην περιοχή μας, με πολύ μικρό ενδεχόμενο να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή μικρής έκτασης και διάρκειας στην περιοχή του Τροόδους κυρίως την Τρίτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη, 22/9/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη, 23/9/2020

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος στις πλείστες περιοχές με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σφήνα ύφεσης φαίνεται να επηρεάζει την περιοχή μας όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω εικόνα, με πιθανότητα πιο αξιόλογων φαινομένων σε σχέση με αύριο Δευτέρα. Η εξέλιξη παρακολουθείται.

Το σαββατοκύριακο, ο καιρός φαίνεται πως θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, με την θερμοκρασία ωστόσο να σημειώνει άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Όσον αφορά τις τιμές του σημείου δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οι τιμές του στα ορεινά/ημιορεινά θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, στο εσωτερικό θα κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα, ενώ στα παράλια θα κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα σήμερα Κυριακή.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 28-30 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει των ατμοσφαιρικών συνθηκών και της ξηρασίας που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι πολύ μεγάλος.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Κυριακή, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημειορεινά και περιοχές του εσωτερικού, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 30 στα δυτικά παράλια, 31 έως 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό 1/5 του νησιού, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, μικρής διάρκειας και έκτασης κατά τις αυγινές ώρες. Τοπικά, στα παράλια και σε περιοχές του εσωτερικού πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 24 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Την ίδια ώρα, πιο αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό 1/4 του νησιού, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, μικρής έκτασης και διάρκειας κατά το πρώτο μισό του πρωινού. Παράλληλα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά (κυρίως στο ανατολικό μισό της οροσειράς του Τροόδους) και σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν ανατολική πορεία και ενδεχομένως να επηρεάσουν και κάποια ανατολικά τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 30 στα δυτικά παράλια, 31 έως 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Τοπικά, στα παράλια και σε περιοχές του εσωτερικού πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 23 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή μικρής έκτασης και διάρκειας κυρίως στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 30 στα δυτικά παράλια, 31 έως 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, στα παράλια και σε περιοχές του εσωτερικού πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 24 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως την Πέμπτη, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 3 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

H διαταραχή που επηρέαζε την Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα την δημιουργία μεσογειακού κυκλώνα και ευνοούσε την επέκταση ιδιαίτερα θερμών για την εποχή αεριών μαζών στην περιοχή μας, κινείται πιο ανατολικά καθώς εξασθενεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες για την εποχή που επηρέαζαν την περιοχή μας να έχουν εκτοπιστεί ανατολικότερα, με τις θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες να κυμαίνονται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω. Παράλληλα, αύριο Δευτέρα, δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα της συγκεκριμένης διαταραχής θα επηρεάσει την περιοχή μας, όπου και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Πιθανότητα για νέα διαταραχή με πιο αξιόλογα φαινόμενα σε σχέση με αύριο Δευτέρα παρουσιάζεται την Παρασκευή.

Χθες Σάββατο, η θερμοκρασία σημείωσε μικρή πτώση στις πλείστες περιοχές του νησιού, με την θερμοκρασία να φτάνει έως τους 37-38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό ενώ την ίδια ώρα, σε πεδινές περιοχές στα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού η θερμοκρασία σημείωσε άνοδο λόγω καταβάτη ανέμου, φτάνοντας έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Κυριακή, οι ιδιαίτερα θερμές για την εποχή αέριες μάζες έχουν εκτοπιστεί ανατολικότερα, με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση σε όλες τις περιοχές, όπου θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα φτάνει γύρω στους 33-35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 29-33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής).

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Κυριακή, 20/9/2020

Αύριο Δευτέρα, δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα από την διαταραχή που επηρέαζε τις προηγούμενες ημέρες την Ελλάδα θα επηρεάσει την περιοχή μας όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, με αποτέλεσμα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες στα ορεινά/ημιορεινά, περιοχές του εσωτερικού και ενδεχομένως σε ανατολικά τμήματα του νησιού. Παράλληλα, αναμένεται νέα μικρή πτώση των θερμοκρασιών, οι οποίες όμως θα συνεχίσουν να κυμαίνονται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω. Χάρτης με τις περιοχές που παρουσιάζουν πιθανότητες βροχής από 30% και άνω θα εκδωθεί το πρωί της Δευτέρας, με βάσει τα τελευταία δεδομένα που θα υπάρχουν.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Δευτέρα, 21/9/2020

Την Τρίτη και την Τετάρτη, παραμένει μερική αστάθεια στην περιοχή μας, με πολύ μικρό ενδεχόμενο να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή μικρής έκτασης και διάρκειας στην περιοχή του Τροόδους κυρίως την Τρίτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη, 22/9/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη, 23/9/2020

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος στις πλείστες περιοχές με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σφήνα ύφεσης φαίνεται να επηρεάζει την περιοχή μας όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω εικόνα, με πιθανότητα πιο αξιόλογων φαινομένων σε σχέση με αύριο Δευτέρα. Η εξέλιξη παρακολουθείται.

Το σαββατοκύριακο, ο καιρός φαίνεται πως θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, με την θερμοκρασία ωστόσο να σημειώνει άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Όσον αφορά τις τιμές του σημείου δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οι τιμές του στα ορεινά/ημιορεινά θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα, στο εσωτερικό θα κυμαίνονται σε μέτρια επίπεδα, ενώ στα παράλια θα κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα σήμερα Κυριακή.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 28-30 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει των ατμοσφαιρικών συνθηκών και της ξηρασίας που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι πολύ μεγάλος.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Κυριακή, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημειορεινά και περιοχές του εσωτερικού, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 30 στα δυτικά παράλια, 31 έως 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό 1/5 του νησιού, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, μικρής διάρκειας και έκτασης κατά τις αυγινές ώρες. Τοπικά, στα παράλια και σε περιοχές του εσωτερικού πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 24 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Την ίδια ώρα, πιο αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό 1/4 του νησιού, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, μικρής έκτασης και διάρκειας κατά το πρώτο μισό του πρωινού. Παράλληλα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά (κυρίως στο ανατολικό μισό της οροσειράς του Τροόδους) και σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα ακολουθούν ανατολική πορεία και ενδεχομένως να επηρεάσουν και κάποια ανατολικά τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 30 στα δυτικά παράλια, 31 έως 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Τοπικά, στα παράλια και σε περιοχές του εσωτερικού πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 23 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή μικρής έκτασης και διάρκειας κυρίως στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ κυρίως στα νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 30 στα δυτικά παράλια, 31 έως 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, στα παράλια και σε περιοχές του εσωτερικού πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 24 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως την Πέμπτη, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 3 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Τάση για εξαιρετικά θερμό για την εποχή καιρό με σκόνη μέσα στη νέα εβδομάδα

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι για το επόμενο δεκαήμερο θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή...