Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες σήμερα το απόγευμα – Ακολουθεί νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα επηρεάζει σήμερα την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό των ιδιαίτερα θερμών αερίων μαζών που επηρέαζαν την περιοχή μας τις προηγούμενες ημέρες, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω. Παράλληλα, κυρίως σήμερα Δευτέρα, αλλά και αύριο Τρίτη, παρουσιάζονται κάποιες πιθανότητες βροχής κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Από την Τετάρτη, πιο θερμές αέριες μάζες θα εγκατασταθούν προοδευτικά στην περιοχή μας, ανεβάζοντας σταδιακά τον υδράργυρο γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Αυτό θα οφείλεται σε κλειστό χαμηλό στην Βόρεια Ιταλία το οποίο θα αποκοπεί και θα κινηθεί νοτιοανατολικά προς την Ελλάδα, ευνοώντας σφήνα έξαρσης να ανηφορίσει από την βορειοανατολική Αφρική προς την περιοχή μας.

Σήμερα Δευτέρα, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα επηρεάζει την περιοχή μας όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με χθες Κυριακή, η οποία θα κυμαίνεται οριακά κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Παράλληλα σήμερα Δευτέρα, αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά, ενώ μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα, δεν αποκλείεται να επηρεάσει και περιοχές του εσωτερικού.

invito

Στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή για να δεχθεί βροχή σήμερα Δευτέρα, όπως και το εύρος της αναμενόμενης βροχής. Να σημειώσουμε ότι η πιθανότητα βροχής δεν σχετίζεται με τα ύψη βροχής, φτάνει να καταγραφεί μετρήσιμη ποσότητα βροχής (0.2 χιλιοστά και άνω).

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.

Αύριο Τρίτη, δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή των θερμοκρασιών, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν γύρω στους 39-40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, ενώ κάποιες μικρότερες πιθανότητες βροχής συνεχίζουν κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τρίτη, 04/08/2020

Την Τετάρτη, κλειστό χαμηλό στην Βόρεια Ιταλία θα αποκοπεί προσωρινά από την κυκλοφορία και θα κινηθεί νοτιοανατολικά προς την Ελλάδα την Πέμπτη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σφήνα έξαρσης από την βορειοανατολική Αφρική να ανηφορίσει προς την περιοχή μας, με αποτέλεσμα πιο θερμές αέριες μάζες να εγκατασταθούν στην περιοχή μας και τα 40άρια+ να επιστρέφουν σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Αυτή η ιδιαίτερα θερμή αέρια μάζα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή ενώ παράλληλα, αναμένεται και σταδιακή ενίσχυση των ανέμων.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη, 05/08/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Πέμπτη, 06/08/2020

Το σαββατοκύριακο, το αποκομμένο χαμηλό εισέρχεται και πάλι στην δυτική κυκλοφορία της ατμόσφαιρας καθώς ακολουθεί βορειοανατολική πορεία. Αυτή η εξέλιξη θα φέρει πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας καθώς ενισχυμένο και πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας, ενώ ενδεχομένως να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για το Σάββατο, 08/08/2020

Όσον αφορά τις τιμές του σημείου δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οι τιμές του στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό θα κυμαίνονται κυρίως σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα ενώ στα παράλια θα κυμαίνονται κυρίως σε υψηλά έως πολύ υψηλά επίπεδα αναλόγως περιοχής.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 27-29 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως 1 βαθμό Κελσίου πιο πάνω (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει των ατμοσφαιρικών συνθηκών και της ξηρασίας που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι εξαιρετικά μεγάλος.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Δευτέρα, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες. Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα δυτικά παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 24 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, μικρής έκτασης και διάρκειας κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα δυτικά παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 25 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 30 έως 32 στα δυτικά παράλια, 34 έως 36 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα επηρεάζει σήμερα την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό των ιδιαίτερα θερμών αερίων μαζών που επηρέαζαν την περιοχή μας τις προηγούμενες ημέρες, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω. Παράλληλα, κυρίως σήμερα Δευτέρα, αλλά και αύριο Τρίτη, παρουσιάζονται κάποιες πιθανότητες βροχής κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Από την Τετάρτη, πιο θερμές αέριες μάζες θα εγκατασταθούν προοδευτικά στην περιοχή μας, ανεβάζοντας σταδιακά τον υδράργυρο γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Αυτό θα οφείλεται σε κλειστό χαμηλό στην Βόρεια Ιταλία το οποίο θα αποκοπεί και θα κινηθεί νοτιοανατολικά προς την Ελλάδα, ευνοώντας σφήνα έξαρσης να ανηφορίσει από την βορειοανατολική Αφρική προς την περιοχή μας.

Σήμερα Δευτέρα, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα επηρεάζει την περιοχή μας όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με χθες Κυριακή, η οποία θα κυμαίνεται οριακά κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Παράλληλα σήμερα Δευτέρα, αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά, ενώ μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα, δεν αποκλείεται να επηρεάσει και περιοχές του εσωτερικού.

Στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις πιθανότητες που έχει η κάθε περιοχή για να δεχθεί βροχή σήμερα Δευτέρα, όπως και το εύρος της αναμενόμενης βροχής. Να σημειώσουμε ότι η πιθανότητα βροχής δεν σχετίζεται με τα ύψη βροχής, φτάνει να καταγραφεί μετρήσιμη ποσότητα βροχής (0.2 χιλιοστά και άνω).

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.

Αύριο Τρίτη, δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή των θερμοκρασιών, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν γύρω στους 39-40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, ενώ κάποιες μικρότερες πιθανότητες βροχής συνεχίζουν κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τρίτη, 04/08/2020

Την Τετάρτη, κλειστό χαμηλό στην Βόρεια Ιταλία θα αποκοπεί προσωρινά από την κυκλοφορία και θα κινηθεί νοτιοανατολικά προς την Ελλάδα την Πέμπτη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σφήνα έξαρσης από την βορειοανατολική Αφρική να ανηφορίσει προς την περιοχή μας, με αποτέλεσμα πιο θερμές αέριες μάζες να εγκατασταθούν στην περιοχή μας και τα 40άρια+ να επιστρέφουν σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Αυτή η ιδιαίτερα θερμή αέρια μάζα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή ενώ παράλληλα, αναμένεται και σταδιακή ενίσχυση των ανέμων.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη, 05/08/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Πέμπτη, 06/08/2020

Το σαββατοκύριακο, το αποκομμένο χαμηλό εισέρχεται και πάλι στην δυτική κυκλοφορία της ατμόσφαιρας καθώς ακολουθεί βορειοανατολική πορεία. Αυτή η εξέλιξη θα φέρει πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας καθώς ενισχυμένο και πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας, ενώ ενδεχομένως να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για το Σάββατο, 08/08/2020

Όσον αφορά τις τιμές του σημείου δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οι τιμές του στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό θα κυμαίνονται κυρίως σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα ενώ στα παράλια θα κυμαίνονται κυρίως σε υψηλά έως πολύ υψηλά επίπεδα αναλόγως περιοχής.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 27-29 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως 1 βαθμό Κελσίου πιο πάνω (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει των ατμοσφαιρικών συνθηκών και της ξηρασίας που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι εξαιρετικά μεγάλος.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Δευτέρα, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες. Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα δυτικά παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 24 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου νεφώσεις που θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, μικρής έκτασης και διάρκειας κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα δυτικά παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 25 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 30 έως 32 στα δυτικά παράλια, 34 έως 36 στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη ενώ την Παρασκευή δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα συνεχίσει να κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης στις 10ήμερες ανανεωμένες προγνώσεις

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι για το επόμενο δεκαήμερο θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή...