Ψυχρό μέτωπο φέρνει παγκύπριες βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και σημαντική ενίσχυση ανέμων απόψε

Ψυχρό μέτωπο βαρομετρικού χαμηλού που θα βρίσκεται στη Μαύρη θάλασσα απόψε αναμένεται να φέρει σημαντική αλλά πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με παγκύπριες βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους. Σημαντική βελτίωση του καιρού αναμένεται μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου (περίπου γύρω στα μεσάνυχτα) και αρχικά από τα δυτικά. Αύριο Κυριακή, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι και η αισθητή πτώση θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ή και λίγο πιο κάτω με διαστήματα τοπικών βροχών κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού, βόρεια και ορεινά/ημιορεινά και κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Την Δευτέρα και την Τρίτη, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένη ηλιοφάνεια ενώ αναμένεται μερική εξασθένηση των ανέμων την Δευτέρα (θα παραμείνουν όμως γενικά ενισχυμένοι) και σημαντική εξασθένηση τους την Τρίτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα ενώ μικρή άνοδος αναμένεται την Τρίτη.

Σήμερα Σάββατο, βαθύ βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο την Τουρκία θα αρχίσει να επηρεάζει προοδευτικά την περιοχή μας κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Αυτή την ώρα παρατηρείται αυξημένη ηλιοφάνεια σε όλες τις περιοχές, ωστόσο κατά το δεύτερο μισό της ημέρας και αρχικά από τα δυτικά, δίνοντας τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες και πιο συχνές στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους. Αργά το απόγευμα, δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες.

Αυτή την ώρα παρατηρείται αυξημένη ηλιοφάνεια σε όλες τις περιοχές, ωστόσο κατά το δεύτερο μισό της ημέρας και αρχικά από τα δυτικά, οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες και πιο συχνές στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους. Αργά το απόγευμα, δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

invito
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Σάββατο (18/11/2023)

Απόψε, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού με κέντρο τη Μαύρη Θάλασσα, του οποίου θα προηγείται συμπαγής γραμμή λαίλαπας (squall line).

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική αλλά πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές/καταιγίδες κατά το πρώτο μισό της νύχτας, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν προοδευτικά όλο το νησί μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα. Τα προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά θα ευνοηθούν από ορογραφική ενίσχυση, με αποτέλεσμα οι βροχές να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Κάποιες καταιγίδες θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ριπαίους ανέμους και χαλάζι που θα φτάνει και πιθανόν θα ξεπερνά τα 3 εκατοστά με πιθανές χαλαζοστρώσεις. Μετά τα μεσάνυχτα, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος αρχικά από τα δυτικά.

Την ίδια ώρα αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, οι οποίοι αρχικά θα πνέουν από νότιες/νοτιοδυτικές κατευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα προσήνεμα τα 6 μποφόρ. Σταδιακά, οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και παροδικά τα 7 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 9 μποφόρ. Κατά το δεύτερο μισό της νύχτας, οι άνεμοι θα στραφούν προοδευτικά από δυτικές κατευθύνσεις και θα πνέουν της ίδιας έντασης.

Να σημειώσουμε ότι το Kitasweather έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση για τοπικά ισχυρές καταιγίδες και κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Πορτοκαλί προειδοποίηση για τοπικά ισχυρές καταιγίδες και κίτρινη προειδοποίηση ανέμων για απόψε

Αύριο Κυριακή, η περιοχή μας θα επηρεάζεται αρχικά από τον ξηρό και πιο ψυχρό αέρα που ακολουθεί του ψυχρού μετώπου και αναμένεται γενικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος καιρός, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά/βορειοδυτικά. Αργότερα μέσα στην ημέρα, οι συνθήκες θα γίνουν πιο ευνοικές έτσι ώστε να παρατηρούνται κατά περιόδους τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια λόγω Sea Effect Rain ενώ στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, αναμένονται και κάποιες βροχές λόγω ορογραφίας. Στο υπόλοιπο νησί, δεν αποκλείονται μεμονωμένα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πρόσκαιρα. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αργά το απόγευμα θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ή χιονιού. Ταυτόχρονα, στην περιοχή μας θα συνεχίσουν να πνέουν πολύ ενισχυμένοι δυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ και παροδικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Κυριακή (19/11/2023)

Αύριο βράδυ, αναμένονται ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας κυρίως στο δυτικό και βόρειο 1/3 του νησιού και κυρίως κατά το πρώτο μισό της νύχτας. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ή χιονιού. 

Στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες υετού που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 14:00 τοπική ώρα 18/11/2023, μέχρι 00:00 τοπική ώρα 20/11/2023.

Χάρτης εκτιμώμενου υετού

Ο κύριος όγκος των φαινομένων στο νησί μας αναμένεται κατά το πρώτο μισό της αποψινής νύχτας όπου και θα πρέπει να σημειωθούν τα πλείστα χιλιοστά που αναγράφονται στον πιο πάνω χάρτη. Αύριο Κυριακή, οι ποσότητες βροχής στις περισσότερες περιοχές θα είναι αρκετά μικρές έως και μηδενικές σε αρκετές περιοχές στο ανατολικό 1/2 του νησιού. Να σημειώσουμε ότι οποιαδήποτε περιοχή επηρεαστεί από επίκεντρα των ισχυρότερων καταιγίδων, μπορούν να καταγράψουν έως και περίπου 20-35 χιλιοστά περισσότερα από αυτά που αναγράφονται στον χάρτη.

Εκτιμούμε ότι η συνολική μέση βροχόπτωση μέχρι το πρωί της Δευτέρας (08:00) θα κυμανθεί από 17-25 χιλιοστά. Με βάση τα χιλιοστά που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν κατά την περίοδο που είναι σε ισχύ ο πιο πάνω χάρτης, η βροχόπτωση του μήνα που διανύουμε θα κυμανθεί γύρω στο 44-59% μέχρι το πρωί της Δευτέρας (08:00) από το 12% που βρίσκεται μέχρι σήμερα Σάββατο 18/11/2023 (08:00).

Την Δευτέρα, η διαταραχή θα έχει κινηθεί ανατολικότερα στη Μέση Ανατολή και αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην περιοχή μας θα πνέουν και πάλι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι (όχι όμως στα επίπεδα που αναμένονται το βράδυ Σαββάτου και την Κυριακή), εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και παροδικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή στις πλείστες περιοχές ενώ στα ορεινά θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (20/11/2023)

Την Τρίτη, οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν και αναμένεται ηλιόλουστος καιρός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη (21/11/2023)

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι χαμηλός έως μέτριος ενώ από το βράδυ του Σαββάτου θα είναι χαμηλός. 

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is htyppi15.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg

Ψυχρό μέτωπο βαρομετρικού χαμηλού που θα βρίσκεται στη Μαύρη θάλασσα απόψε αναμένεται να φέρει σημαντική αλλά πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με παγκύπριες βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους. Σημαντική βελτίωση του καιρού αναμένεται μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου (περίπου γύρω στα μεσάνυχτα) και αρχικά από τα δυτικά. Αύριο Κυριακή, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι και η αισθητή πτώση θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ή και λίγο πιο κάτω με διαστήματα τοπικών βροχών κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού, βόρεια και ορεινά/ημιορεινά και κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Την Δευτέρα και την Τρίτη, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένη ηλιοφάνεια ενώ αναμένεται μερική εξασθένηση των ανέμων την Δευτέρα (θα παραμείνουν όμως γενικά ενισχυμένοι) και σημαντική εξασθένηση τους την Τρίτη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα ενώ μικρή άνοδος αναμένεται την Τρίτη.

Σήμερα Σάββατο, βαθύ βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο την Τουρκία θα αρχίσει να επηρεάζει προοδευτικά την περιοχή μας κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Αυτή την ώρα παρατηρείται αυξημένη ηλιοφάνεια σε όλες τις περιοχές, ωστόσο κατά το δεύτερο μισό της ημέρας και αρχικά από τα δυτικά, δίνοντας τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες και πιο συχνές στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους. Αργά το απόγευμα, δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες.

Αυτή την ώρα παρατηρείται αυξημένη ηλιοφάνεια σε όλες τις περιοχές, ωστόσο κατά το δεύτερο μισό της ημέρας και αρχικά από τα δυτικά, οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες και πιο συχνές στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους. Αργά το απόγευμα, δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Σάββατο (18/11/2023)

Απόψε, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το ψυχρό μέτωπο του βαρομετρικού χαμηλού με κέντρο τη Μαύρη Θάλασσα, του οποίου θα προηγείται συμπαγής γραμμή λαίλαπας (squall line).

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική αλλά πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές/καταιγίδες κατά το πρώτο μισό της νύχτας, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν προοδευτικά όλο το νησί μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα. Τα προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά θα ευνοηθούν από ορογραφική ενίσχυση, με αποτέλεσμα οι βροχές να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Κάποιες καταιγίδες θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ριπαίους ανέμους και χαλάζι που θα φτάνει και πιθανόν θα ξεπερνά τα 3 εκατοστά με πιθανές χαλαζοστρώσεις. Μετά τα μεσάνυχτα, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος αρχικά από τα δυτικά.

Την ίδια ώρα αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, οι οποίοι αρχικά θα πνέουν από νότιες/νοτιοδυτικές κατευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα προσήνεμα τα 6 μποφόρ. Σταδιακά, οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και παροδικά τα 7 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 9 μποφόρ. Κατά το δεύτερο μισό της νύχτας, οι άνεμοι θα στραφούν προοδευτικά από δυτικές κατευθύνσεις και θα πνέουν της ίδιας έντασης.

Να σημειώσουμε ότι το Kitasweather έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση για τοπικά ισχυρές καταιγίδες και κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Πορτοκαλί προειδοποίηση για τοπικά ισχυρές καταιγίδες και κίτρινη προειδοποίηση ανέμων για απόψε

Αύριο Κυριακή, η περιοχή μας θα επηρεάζεται αρχικά από τον ξηρό και πιο ψυχρό αέρα που ακολουθεί του ψυχρού μετώπου και αναμένεται γενικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος καιρός, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά/βορειοδυτικά. Αργότερα μέσα στην ημέρα, οι συνθήκες θα γίνουν πιο ευνοικές έτσι ώστε να παρατηρούνται κατά περιόδους τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια λόγω Sea Effect Rain ενώ στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, αναμένονται και κάποιες βροχές λόγω ορογραφίας. Στο υπόλοιπο νησί, δεν αποκλείονται μεμονωμένα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πρόσκαιρα. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αργά το απόγευμα θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ή χιονιού. Ταυτόχρονα, στην περιοχή μας θα συνεχίσουν να πνέουν πολύ ενισχυμένοι δυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ και παροδικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω, φτάνοντας γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Κυριακή (19/11/2023)

Αύριο βράδυ, αναμένονται ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας κυρίως στο δυτικό και βόρειο 1/3 του νησιού και κυρίως κατά το πρώτο μισό της νύχτας. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ή χιονιού. 

Στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες υετού που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 14:00 τοπική ώρα 18/11/2023, μέχρι 00:00 τοπική ώρα 20/11/2023.

Χάρτης εκτιμώμενου υετού

Ο κύριος όγκος των φαινομένων στο νησί μας αναμένεται κατά το πρώτο μισό της αποψινής νύχτας όπου και θα πρέπει να σημειωθούν τα πλείστα χιλιοστά που αναγράφονται στον πιο πάνω χάρτη. Αύριο Κυριακή, οι ποσότητες βροχής στις περισσότερες περιοχές θα είναι αρκετά μικρές έως και μηδενικές σε αρκετές περιοχές στο ανατολικό 1/2 του νησιού. Να σημειώσουμε ότι οποιαδήποτε περιοχή επηρεαστεί από επίκεντρα των ισχυρότερων καταιγίδων, μπορούν να καταγράψουν έως και περίπου 20-35 χιλιοστά περισσότερα από αυτά που αναγράφονται στον χάρτη.

Εκτιμούμε ότι η συνολική μέση βροχόπτωση μέχρι το πρωί της Δευτέρας (08:00) θα κυμανθεί από 17-25 χιλιοστά. Με βάση τα χιλιοστά που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν κατά την περίοδο που είναι σε ισχύ ο πιο πάνω χάρτης, η βροχόπτωση του μήνα που διανύουμε θα κυμανθεί γύρω στο 44-59% μέχρι το πρωί της Δευτέρας (08:00) από το 12% που βρίσκεται μέχρι σήμερα Σάββατο 18/11/2023 (08:00).

Την Δευτέρα, η διαταραχή θα έχει κινηθεί ανατολικότερα στη Μέση Ανατολή και αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στην περιοχή μας θα πνέουν και πάλι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι (όχι όμως στα επίπεδα που αναμένονται το βράδυ Σαββάτου και την Κυριακή), εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και παροδικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή στις πλείστες περιοχές ενώ στα ορεινά θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (20/11/2023)

Την Τρίτη, οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχίσουν και αναμένεται ηλιόλουστος καιρός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τρίτη (21/11/2023)

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι χαμηλός έως μέτριος ενώ από το βράδυ του Σαββάτου θα είναι χαμηλός. 

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is htyppi15.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Διαστήματα ηλιοφάνειας και υψηλών νεφώσεων – Έως τους 35-36°C o υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Με αυξημένη ηλιοφάνεια, διαστήματα υψηλών/μέσων νεφώσεων και αραιή σκόνη αναμένεται να κυλήσουν οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας μέχρι...