Στους 45 βαθμούς έφτασε και σήμερα ο υδράργυρος

Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζουν και σήμερα, όπου για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καταγράφονται θερμοκρασίες έως και 45 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό (Λευκωσία).

Θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών καταγράφηκαν και σε αρκετές άλλες περιοχές, μερικά χιλιόμετρα μέσα από τη θάλασσα.
Στα παράλια η θερμοκρασία κυμαίνεται κυρίως από 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου, όπου σε συνδυασμό με την υγρασία ο δείκτης δυσφορίας φτάνει τους 40 βαθμούς.

Η πιο ψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από σταθμούς της μετεωρολογικής υπηρεσίας Κύπρου, είναι στο βορειοανατολικό τμήμα του πάρκου Αθαλάσσας στη Λευκωσία με 49.9 βαθμούς και λιγότερο από 1 χιλιόμετρο απόσταση σε δεύτερο σταθμό στο κέντρο του πάρκου, έχει καταγραφεί θερμοκρασία 44 βαθμούς Κελσίου. Ακολουθούν ο Κάμπος με 43.3, Μαθιάτης 42.8, Αλλονούδι με 42.5, Λυσός 42.3, Παρεκκλησιά με 42, Πύργος με 41.9, Ξηλιατός 41.4 και τέλος το Κοιλάνι με 40.4.

Θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε σε 1 από τους 6 μετεωρολογικούς σταθμούς που διαθέτει το Kitasweather, συγκεκριμένα 44.9 βαθμοί Κελσίου στον εκθεσιακό χώρο της BMW (Πηλακούτας) στη Λευκωσία.

Στο κέντρο της Λευκωσίας η θερμοκρασία πολύ πιθανόν να ήταν πιο ψηλή, αλλά δεν έχουμε στη διάθεσή μας σταθμό για αξιόπιστες μετρήσεις.

Ακολουθούν εικόνες από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς. Δώστε σημασία στο Heat Index, πόσο διαφέρει από την πραγματική θερμοκρασία σε σταθμούς που είναι αυξημένα τα ποσοστά υγρασίας.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Ξεπέρασε το 200% η βροχόπτωση στο Φρέναρος – Στα κανονικά θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου

Μετά τις τοπικές που επηρέασαν χθες Τετάρτη το νησί, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο...

Ασταθείς καιρικές συνθήκες με τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το Σάββατο

Σφήνα ύφεσης με τάση αποκοπής και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τις κατά τόπους και κατά περιόδους βροχές/καταιγίδες μέχρι...

Συννεφιασμένος και σχετικά ψυχρός ο καιρός σήμερα με τοπικές ελαφριές βροχές το απόγευμα

Σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη και πιο ψυχρές αέριες μάζες έχουν κατηφορίσει στην περιοχή μας ενώ προοδευτικά αναμένεται η δημιουργία κλειστού...

Πτώση θερμοκρασίας, ενίσχυση ανέμων και πιθανότητα βροχών από αύριο

Η σφήνα έξαρσης που επηρέαζε την περιοχή μας κινείται ανατολικότερα καθώς σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη κατηφορίζει σταδιακά προς την περιοχή...

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας με εμφάνιση πιθανοτήτων βροχής – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...
- Advertisement -