Συνεχίζει να έχει πιθανότητα για βροχές αύριο η Λεμεσός

Ασταθές αέριες μάζες και μέτριο ως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κύριος αίθριος αλλα σύντομα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα τις οροσειράς του Τροόδους προς Μαχαιρα αλλα και πιο ανατολικά προς πεδινές περιοχές του εσωτερικού κύριος μεταξύ Λευκωσίας-Λάρνακας όπου και αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι καταιγίδες αργότερα θα κινηθούν ανατολικά-νοτιανατολικά. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και δεν αποκλείεται σε πεδινές περιοχές βορειοδυτικά τις πόλης τις Λάρνακας να δημιουργηθούν προβλήματα. Οι υπόλοιπες περιοχές του νησιού ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, αρχικά ασθενής μέχρι μέτριοι 2-4 bft και το απόγευμα στα νότια και δυτικά παραλια μέτριοι ως ισχυροί 4-5 Bft με ριπές που θα φτάνουν τα 6 Bft. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα παραλια και 17 στην χιονίστρα.
Απόψε ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές αίθριος αλλα στα βόρεια παραλια και περιοχή Ριζοκαρπάσου αναμένονται τοπικές καταιγίδες. Οι αστραπές θα φαίνονται από όλο το νησί. Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή του Ριζοκαρπάσου. Σύντομα όμως θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις κύριος στις νότιες πλαγιες τις οροσειράς τροόδους αλλα και σε ημιορεινές περιοχές τις επαρχίας Λεμεσού και Λάρνακας όπου και αναμένονται βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι καταιγίδες από εκεί θα κινηθούν νότια και έχει καλή πιθανότητα να επηρεαστεί και η Λεμεσός. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ημιορεινά βόρεια τις Λεμεσού δεν αποκλείεται να δώσουν τοπική βροχή. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.
Την Κυριακή, Δευτερα και Τρίτη η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σχετικά ψηλες πιέσεις και θερμές αέριας μάζες από βόρεια Αφρική. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο και την Δευτερα θα φτάσει τους 37-38 βαθμούς στην Λευκωσία. Από την Τεταρτη αρχίζει να μας επηρεάζει πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα. Τέλος τις βδομάδας και Σαββατοκύριακο αναμένεται αλλαγή του καιρού με τοπικές βροχές.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Βροχές/καταιγίδες το επόμενο διήμερο – Ανανεωμένες προγνώσεις στις Τοποθεσίες

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Τοπικές βροχές το απόγευμα – Νέα διαταραχή προσεγγίζει την περιοχή μας σταδιακά από αύριο βράδυ

Το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια που επηρέαζαν την περιοχή μας χθες Παρασκευή έχουν αρχίσει να εξασθενούν, με αποτέλεσμα...

Ζωντανή καιρική ενημέρωση για σήμερα και απόψε (27/11/2020)

Καιρική ενημέρωση (16:30): Καταιγίδα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε τμήματα της επαρχίας Πάφου (προς Κούκλια). Καιρική ενημέρωση (14:40): Mεμονωμένη καταιγίδα είναι σε...

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι σήμερα και απόψε – Νέα διαταραχή από Δευτέρας

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, όπου και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων, με...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι στο ανατολικό μισό του νησιού

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν διάφορες περιοχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι μεμονωμένες...
- Advertisement -