Θα αγνοείται η ηλιοφάνεια αύριο – Βροχές, καταιγίδες, σκόνη και ενισχυμένοι άνεμοι στην πρόγνωση

Ασυνήθιστο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Αιγύπτου αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας σταδιακά από αύριο Πέμπτη, αρχικά με πλήρη νεφοκάλυψη και λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης/ελαφριές λασποβροχές ενώ από το βράδυ, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με βροχές/καταιγίδες.

Το χαμηλό που θα επηρεάσει την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη και άρχισε να οργανώνεται και να βαθαίνει. Στην πιο κάτω εικόνα βλέπετε την αυξημένη νεφοκάλυψη που άρχισε να παρατηρείται στην βορειοανατολική Άφρική, με επέκταση προς την ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Να σημειώσουμε ότι αυτό το ασυνήθιστο και βαθύ χαμηλό θα επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό την Αίγυπτο, όπου αναμένονται γενικευμένα πλημμυρικά φαινόμενα από τα ασυνήθιστα τεράστια ύψη βροχής που αναμένονται σε βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας αύριο Πέμπτη.

Αύριο Πέμπτη, το βαθύ χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο την Αίγυπτο αναμένεται να κινηθεί βορειοανατολικότερα, φτάνοντας μέχρι την Παρασκευή στα νοτιοανατολικότερα παράλια της Μεσογείου, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες.

invito
Θέση βαθέως χαμηλού το βράδυ της Πέμπτης (20:00), 12/03/2020
Θέση βαθέως χαμηλού το βράδυ της Παρασκευής (20:00), 13/03/2020

Αρχικά κατά την Πέμπτη, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από πολύ θερμές αέριες μάζες για την εποχή από την Μέση Ανατολή, οι οποίες θα μεταφέρουν σκόνη. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να ευνοήσουν ακραίες μεταφορές σκόνης, αλλά λόγω του ότι αυτό συμβαίνει στην αρχή της άνοιξης και μετά από αρκετές βροχές που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, δεν φαίνεται να ευνοείται ακραία μεταφορά σκόνης. Ωστόσο, την Παρασκευή, τα επίπεδα σκόνης θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Η ομάδα του Kitasweather θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα ενημερώνεστε για την όλη εξέλιξη.

Επίσης, παρόλο που η περιοχή μας θα επηρεάζεται από εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες για την εποχή, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κρατηθούν γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά και παράλια τμήματα του νησιού λόγω απουσίας ηλιοφάνειας και λόγω των τοπικών σταγόνων λάσπης/ελαφριών λασποβροχών που θα παρατηρούνται κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Παρόλα αυτά, λόγω καταβάτη άνεμου, κάποιες περιοχές στα δυτικά πιθανόν να χτυπήσουν θερμοκρασίες υψηλότερες από αυτές που προαναφέρουμε πιο πάνω. Παράλληλα, αύριο Πέμπτη, αναμένεται σταδιακή σημαντική ενίσχυση των ανέμων από ανατολικές/βορειοανατολικές κατευθύνσεις, η ένταση των οποίων θα φτάσει τα 4-5 μποφόρ στο εσωτερικό και τα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στα παράλια.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, αναμένεται η μεγαλύτερη θερμοκρασιακή απόκλιση, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 16-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια). Οι θερμοκρασίες αυτές θα θυμίζουν θερμοκρασίες γύρω στα τέλη Μαΐου με Ιούνιο.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) για την Πέμπτη, 12/03/2020

Κατά την διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, αναμένεται σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές/καταιγίδες, με τον κύριο όγκο των φαινομένων να εισέρχεται στο νησί σταδιακά από τα μεσάνυχτα και έπειτα. Οι βροχές/καταιγίδες θα εισέρχονται στο νησί από τα νότια με βόρεια/βορειοανατολική κίνηση, όπου μέχρι τις αυγινές ώρες αναμένεται να επηρεαστεί όλο το νησί. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Ταυτόχρονα, αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων κατά την διάρκεια της νύχτας, οι οποίοι στο εσωτερικό θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί 7 μποφόρ, στα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά θα πνέουν πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ ενώ στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πνέουν σφοδροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 9 μποφόρ. Επίσης, η σκόνη αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και θα είναι ιδιαίτερα εμφανής μέσα στις σταγόνες βροχής.

Την Παρασκευή, αναμένεται ένα ιδιαίτερα βροχερό ξεκίνημα της ημέρας για τις πλείστες περιοχές, με κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα και τους ανέμους να παραμένουν αρκετά ενισχυμένους. Παράλληλα, σκόνη θα συνεχίσει να παρατηρείται στην ατμόσφαιρα, η οποία θα πυκνώσει περαιτέρω κατά το δεύτερο μισό της ημέρας κοντά στην επιφάνεια, όπου τα επίπεδα της αναμένεται να κυμαίνονται κυρίως μεταξύ υψηλών έως πολύ υψηλών επιπέδων. Σταδιακά από το μεσημέρι προς απόγευμα και έπειτα, οι βροχές θα αρχίσουν να γίνονται πιο τοπικές και θα μειώνονται σε έκταση και συχνότητα και καθώς προχωράμε προς το πρωινό του Σαββάτου, οι πιθανότητες βροχής μειώνονται αισθητά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά, ωστόσο κάποιες πιθανότητες μεμονωμένων βροχών συνεχίζουν κυρίως νωρίς το πρωί αλλά και κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες λόγω αστάθειας. Οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο θα συνεχίσουν να πνέουν σχετικά ενισχυμένοι (μέχρι 5 μποφόρ) κυρίως σε παράλιες περιοχές.

Tην Κυριακή και την Δευτέρα, αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός ενώ από την Τρίτη και έπειτα, οι πιθανότητες βροχής αυξάνονται, με την θερμοκρασία να αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή αισθητή πτώση.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, o καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις και αναμένεται να σημειωθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης ή ελαφριές λασποβροχές κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σφοδροί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 23 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και προοδευτικά από το βράδυ και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα αναμένονται κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια επίπεδα. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν 7 μποφόρ και στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και παροδικά, τα 9 μποφόρ κυρίως στις κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από υψηλά έως πολύ υψηλά. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν 7 μποφόρ και στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 18 έως 20 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους βροχές/καταιγίδες. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στο εσωτερικό και τα παράλια και θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, θα παρατηρηθούν αρχικά ακόμη λίγες βροχές αλλά σύντομα ο καιρός βελτιώνεται και κατά το δεύτερο μισό της ημέρας αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, με τις όποιες βροχές να είναι πολύ μεμονωμένες και περιορισμένες κυρίως στην επαρχία Λεμεσού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή και την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο την Κυριακή ενώ δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή και θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Kitasweather και οι Καιρόφιλοι Κύπρου σας δίνουν την ευκαιρία να λάβετε μέρος στον πιο κάτω διαγωνισμό και να κερδίσετε ένα βροχόμετρο:

https://www.facebook.com/Kitasweather/photos/a.437907699672429/2593651794097998/?type=3

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ασυνήθιστο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Αιγύπτου αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας σταδιακά από αύριο Πέμπτη, αρχικά με πλήρη νεφοκάλυψη και λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης/ελαφριές λασποβροχές ενώ από το βράδυ, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με βροχές/καταιγίδες.

Το χαμηλό που θα επηρεάσει την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη και άρχισε να οργανώνεται και να βαθαίνει. Στην πιο κάτω εικόνα βλέπετε την αυξημένη νεφοκάλυψη που άρχισε να παρατηρείται στην βορειοανατολική Άφρική, με επέκταση προς την ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή. Να σημειώσουμε ότι αυτό το ασυνήθιστο και βαθύ χαμηλό θα επηρεάσει σε μεγαλύτερο βαθμό την Αίγυπτο, όπου αναμένονται γενικευμένα πλημμυρικά φαινόμενα από τα ασυνήθιστα τεράστια ύψη βροχής που αναμένονται σε βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας αύριο Πέμπτη.

Αύριο Πέμπτη, το βαθύ χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο την Αίγυπτο αναμένεται να κινηθεί βορειοανατολικότερα, φτάνοντας μέχρι την Παρασκευή στα νοτιοανατολικότερα παράλια της Μεσογείου, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες.

Θέση βαθέως χαμηλού το βράδυ της Πέμπτης (20:00), 12/03/2020
Θέση βαθέως χαμηλού το βράδυ της Παρασκευής (20:00), 13/03/2020

Αρχικά κατά την Πέμπτη, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από πολύ θερμές αέριες μάζες για την εποχή από την Μέση Ανατολή, οι οποίες θα μεταφέρουν σκόνη. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να ευνοήσουν ακραίες μεταφορές σκόνης, αλλά λόγω του ότι αυτό συμβαίνει στην αρχή της άνοιξης και μετά από αρκετές βροχές που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, δεν φαίνεται να ευνοείται ακραία μεταφορά σκόνης. Ωστόσο, την Παρασκευή, τα επίπεδα σκόνης θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Η ομάδα του Kitasweather θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα ενημερώνεστε για την όλη εξέλιξη.

Επίσης, παρόλο που η περιοχή μας θα επηρεάζεται από εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες για την εποχή, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κρατηθούν γύρω στους 20-22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά και παράλια τμήματα του νησιού λόγω απουσίας ηλιοφάνειας και λόγω των τοπικών σταγόνων λάσπης/ελαφριών λασποβροχών που θα παρατηρούνται κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Παρόλα αυτά, λόγω καταβάτη άνεμου, κάποιες περιοχές στα δυτικά πιθανόν να χτυπήσουν θερμοκρασίες υψηλότερες από αυτές που προαναφέρουμε πιο πάνω. Παράλληλα, αύριο Πέμπτη, αναμένεται σταδιακή σημαντική ενίσχυση των ανέμων από ανατολικές/βορειοανατολικές κατευθύνσεις, η ένταση των οποίων θα φτάσει τα 4-5 μποφόρ στο εσωτερικό και τα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στα παράλια.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, αναμένεται η μεγαλύτερη θερμοκρασιακή απόκλιση, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 16-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια). Οι θερμοκρασίες αυτές θα θυμίζουν θερμοκρασίες γύρω στα τέλη Μαΐου με Ιούνιο.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) για την Πέμπτη, 12/03/2020

Κατά την διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, αναμένεται σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές/καταιγίδες, με τον κύριο όγκο των φαινομένων να εισέρχεται στο νησί σταδιακά από τα μεσάνυχτα και έπειτα. Οι βροχές/καταιγίδες θα εισέρχονται στο νησί από τα νότια με βόρεια/βορειοανατολική κίνηση, όπου μέχρι τις αυγινές ώρες αναμένεται να επηρεαστεί όλο το νησί. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Ταυτόχρονα, αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων κατά την διάρκεια της νύχτας, οι οποίοι στο εσωτερικό θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί 7 μποφόρ, στα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά θα πνέουν πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ ενώ στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πνέουν σφοδροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 9 μποφόρ. Επίσης, η σκόνη αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και θα είναι ιδιαίτερα εμφανής μέσα στις σταγόνες βροχής.

Την Παρασκευή, αναμένεται ένα ιδιαίτερα βροχερό ξεκίνημα της ημέρας για τις πλείστες περιοχές, με κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα και τους ανέμους να παραμένουν αρκετά ενισχυμένους. Παράλληλα, σκόνη θα συνεχίσει να παρατηρείται στην ατμόσφαιρα, η οποία θα πυκνώσει περαιτέρω κατά το δεύτερο μισό της ημέρας κοντά στην επιφάνεια, όπου τα επίπεδα της αναμένεται να κυμαίνονται κυρίως μεταξύ υψηλών έως πολύ υψηλών επιπέδων. Σταδιακά από το μεσημέρι προς απόγευμα και έπειτα, οι βροχές θα αρχίσουν να γίνονται πιο τοπικές και θα μειώνονται σε έκταση και συχνότητα και καθώς προχωράμε προς το πρωινό του Σαββάτου, οι πιθανότητες βροχής μειώνονται αισθητά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά, ωστόσο κάποιες πιθανότητες μεμονωμένων βροχών συνεχίζουν κυρίως νωρίς το πρωί αλλά και κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες λόγω αστάθειας. Οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο θα συνεχίσουν να πνέουν σχετικά ενισχυμένοι (μέχρι 5 μποφόρ) κυρίως σε παράλιες περιοχές.

Tην Κυριακή και την Δευτέρα, αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός ενώ από την Τρίτη και έπειτα, οι πιθανότητες βροχής αυξάνονται, με την θερμοκρασία να αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή αισθητή πτώση.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, o καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις και αναμένεται να σημειωθούν λίγες τοπικές σταγόνες λάσπης ή ελαφριές λασποβροχές κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σφοδροί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 23 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και προοδευτικά από το βράδυ και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα αναμένονται κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια επίπεδα. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν 7 μποφόρ και στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και παροδικά, τα 9 μποφόρ κυρίως στις κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 7-10 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και παρατεταμένες κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από υψηλά έως πολύ υψηλά. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν 7 μποφόρ και στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 18 έως 20 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους βροχές/καταιγίδες. Oι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στο εσωτερικό και τα παράλια και θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, θα παρατηρηθούν αρχικά ακόμη λίγες βροχές αλλά σύντομα ο καιρός βελτιώνεται και κατά το δεύτερο μισό της ημέρας αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, με τις όποιες βροχές να είναι πολύ μεμονωμένες και περιορισμένες κυρίως στην επαρχία Λεμεσού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή και την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο την Κυριακή ενώ δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή και θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Kitasweather και οι Καιρόφιλοι Κύπρου σας δίνουν την ευκαιρία να λάβετε μέρος στον πιο κάτω διαγωνισμό και να κερδίσετε ένα βροχόμετρο:

https://www.facebook.com/Kitasweather/photos/a.437907699672429/2593651794097998/?type=3

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Αυξάνεται η σκόνη απόψε το βράδυ – Τοπικές βροχές αύριο βράδυ και την Κυριακή/Δευτέρα

Καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένη ηλιοφάνεια και σχετικά ενισχυμένο ανατολικό/βορειοανατολικό ξηρό ρεύμα αέρα αναμένονται μέχρι και το Σάββατο στην...