Τοπικές καταιγίδες με χαλάζι το απόγευμα – Συνεχίζει ο άστατος καιρός τις επόμενες ημέρες

Κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι και το Σάββατο με διαδοχικές δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις.

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή μας από τις χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν στις πλείστες περιοχές του νησιού βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν έντονες και συνοδεύονταν από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην πρωινή μας καιρική ενημέρωση πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τοπικές καταιγίδες με χαλάζι και χιόνια στην περιοχή του Τροόδους – Καιρική ενημέρωση ώρα 08:00

invito

Επίσης, πιο ψυχρές αέριες μάζες έχουν κατηφορίσει στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα την αισθητή πτώση των θερμοκρασιών σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες κυμαίνονται αρκετά πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Λόγω της αισθητής πτώσης της θερμοκρασίας, στην περιοχή του Τροόδους από τις αυγινές ώρες σημειώνεται κατά διαστήματα χιονόπτωση όπως μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω βίντεο, με το νέο χιόνι να φτάνει γύρω στα 5 εκατοστά στη Χιονίστρα.

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/2746205448833361/

Αυτή την ώρα (12:35), λίγες βροχές να συνεχίζουν να παρατηρούνται στα ανατολικότερα τμήματα του νησιού και κυρίως στην επαρχία Αμμοχώστου, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα ραντάρ του Τ.Μ.

Ραντάρ βροχής Τ.Μ (12:35)

Επίσης, στο δυτικό μισό του νησιού, άρχισαν να παρατηρούνται και πάλι τοπικές βροχές/καταιγίδες, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα ραντάρ του Τ.Μ, μετά την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού που παρατηρήθηκε. Τις επόμενες ώρες αναμένεται γενίκευση και ενίσχυση των φαινομένων στις εκεί περιοχές, ωστόσο τα φαινόμενα θα παραμείνουν τοπικά. Σταδιακά από το βράδυ, τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Ραντάρ βροχής Τ.Μ (12:30)
Ηλεκτρικές εκκενώσεις (12:50)

Aύριο Τετάρτη, αναμένεται βελτιωμένος καιρός σε σχέση με σήμερα Τρίτη, παρόλο που κάποιες μεμονωμένες βροχές πιθανόν να παρατηρηθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Αν παρατηρηθούν φαινόμενα στην περιοχή του Τροόδους, αυτά θα είναι υπό την μορφή χιονιού, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάτι το αξιόλογο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά θα συνεχίσει να κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη/Παρασκευή, δευτερεύουσα και αβαθέστερη ύφεση, αλλά και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι πιθανότητες βροχής να αυξάνονται και πάλι, ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα και κατά διαστήματα, τα οποία όμως στο σύνολο τους κατά το διήμερο Πέμπτη/Παρασκευή θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος ή όλο το νησί. Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει πτώση και θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πορεία αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού Πέμπτης – Παρασκευής
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Πέμπτη, 19/03/2020

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την εικόνα δορυφόρου η ώρα 12:30.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, δυτικό και νότιο 1/3 του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Στα ορεινά, από τα 1200 μέτρα και άνω αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση, με τις χιονοστρώσεις να περιορίζονται κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω, ωστόσο πρόσκαιρες χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα την ώρα που θα σημειώνονται έντονα φαινόμενα ή καταιγίδες. Oι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα ψυχρός για την εποχή κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Oι άνεμοι θα πνέουν βόρειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 10 στα παράλια και στους -4 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις και μικρό ενδεχόμενο λίγων μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά ή παροδικής χιονόπτωσης στην περιοχή του Τροόδους τις απογευματινές ώρες. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις και ιδιαίτερα ψυχρός για την εποχή. Κατά τις αυγινές ώρες, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένεται να αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες τοπικές βροχές. Oι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, 6 έως 8 στα παράλια και στους -5 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός ενώ ασθενής παγετός αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Την Πέμπτη, κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά, από τα 1000 μέτρα και άνω, τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι χιονοστρώσεις θα είναι κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω ωστόσο πρόσκαιρες χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα αν σημειωθούν έντονα φαινόμενα ή καταιγίδες. Σε καταιγίδα θα παρατηρείται μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με την πιθανότητα πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 14 έως 16 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Πέμπτη το βράδυ, κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Αν παρατηρηθούν φαινόμενα στα ορεινά από τα 900 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με την πιθανότητα τοπικών χιονοστρώσεων από τα 1000 μέτρα και άνω, ωστόσο οι πιο αξιόλογες χιονοστρώσεις θα παρατηρηθούν από τα 1300 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 6 έως 8 στα παράλια και στους -4 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός ενώ ασθενής παγετός αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Την Παρασκευή, κατά διαστήματα αυξημενες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές. Τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν από τα 1300 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με τις όποιες χιονοστρώσεις να είναι περιορισμένες από τα 1400 μέτρα και άνω. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά θα συνεχίσει να κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο, πιθανόν να σημειωθούν αρχικά ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές, αλλά σύντομα ο καιρός βελτιώνεται. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αλλά θα συνεχίσει να κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι και το Σάββατο με διαδοχικές δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις.

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή μας από τις χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν στις πλείστες περιοχές του νησιού βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν έντονες και συνοδεύονταν από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην πρωινή μας καιρική ενημέρωση πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τοπικές καταιγίδες με χαλάζι και χιόνια στην περιοχή του Τροόδους – Καιρική ενημέρωση ώρα 08:00

Επίσης, πιο ψυχρές αέριες μάζες έχουν κατηφορίσει στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα την αισθητή πτώση των θερμοκρασιών σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες κυμαίνονται αρκετά πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Λόγω της αισθητής πτώσης της θερμοκρασίας, στην περιοχή του Τροόδους από τις αυγινές ώρες σημειώνεται κατά διαστήματα χιονόπτωση όπως μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω βίντεο, με το νέο χιόνι να φτάνει γύρω στα 5 εκατοστά στη Χιονίστρα.

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/2746205448833361/

Αυτή την ώρα (12:35), λίγες βροχές να συνεχίζουν να παρατηρούνται στα ανατολικότερα τμήματα του νησιού και κυρίως στην επαρχία Αμμοχώστου, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα ραντάρ του Τ.Μ.

Ραντάρ βροχής Τ.Μ (12:35)

Επίσης, στο δυτικό μισό του νησιού, άρχισαν να παρατηρούνται και πάλι τοπικές βροχές/καταιγίδες, όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα ραντάρ του Τ.Μ, μετά την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού που παρατηρήθηκε. Τις επόμενες ώρες αναμένεται γενίκευση και ενίσχυση των φαινομένων στις εκεί περιοχές, ωστόσο τα φαινόμενα θα παραμείνουν τοπικά. Σταδιακά από το βράδυ, τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Ραντάρ βροχής Τ.Μ (12:30)
Ηλεκτρικές εκκενώσεις (12:50)

Aύριο Τετάρτη, αναμένεται βελτιωμένος καιρός σε σχέση με σήμερα Τρίτη, παρόλο που κάποιες μεμονωμένες βροχές πιθανόν να παρατηρηθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Αν παρατηρηθούν φαινόμενα στην περιοχή του Τροόδους, αυτά θα είναι υπό την μορφή χιονιού, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάτι το αξιόλογο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αλλά θα συνεχίσει να κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη/Παρασκευή, δευτερεύουσα και αβαθέστερη ύφεση, αλλά και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι πιθανότητες βροχής να αυξάνονται και πάλι, ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα και κατά διαστήματα, τα οποία όμως στο σύνολο τους κατά το διήμερο Πέμπτη/Παρασκευή θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος ή όλο το νησί. Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει πτώση και θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πορεία αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού Πέμπτης – Παρασκευής
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Πέμπτη, 19/03/2020

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την εικόνα δορυφόρου η ώρα 12:30.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, δυτικό και νότιο 1/3 του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Στα ορεινά, από τα 1200 μέτρα και άνω αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση, με τις χιονοστρώσεις να περιορίζονται κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω, ωστόσο πρόσκαιρες χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα την ώρα που θα σημειώνονται έντονα φαινόμενα ή καταιγίδες. Oι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα ψυχρός για την εποχή κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Oι άνεμοι θα πνέουν βόρειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 10 στα παράλια και στους -4 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις και μικρό ενδεχόμενο λίγων μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά ή παροδικής χιονόπτωσης στην περιοχή του Τροόδους τις απογευματινές ώρες. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις και ιδιαίτερα ψυχρός για την εποχή. Κατά τις αυγινές ώρες, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένεται να αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες τοπικές βροχές. Oι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, 6 έως 8 στα παράλια και στους -5 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός ενώ ασθενής παγετός αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Την Πέμπτη, κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά, από τα 1000 μέτρα και άνω, τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι χιονοστρώσεις θα είναι κυρίως από τα 1400 μέτρα και άνω ωστόσο πρόσκαιρες χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα αν σημειωθούν έντονα φαινόμενα ή καταιγίδες. Σε καταιγίδα θα παρατηρείται μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με την πιθανότητα πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 14 έως 16 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Πέμπτη το βράδυ, κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Αν παρατηρηθούν φαινόμενα στα ορεινά από τα 900 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με την πιθανότητα τοπικών χιονοστρώσεων από τα 1000 μέτρα και άνω, ωστόσο οι πιο αξιόλογες χιονοστρώσεις θα παρατηρηθούν από τα 1300 μέτρα και άνω. Oι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, 6 έως 8 στα παράλια και στους -4 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός ενώ ασθενής παγετός αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Την Παρασκευή, κατά διαστήματα αυξημενες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές. Τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν από τα 1300 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με τις όποιες χιονοστρώσεις να είναι περιορισμένες από τα 1400 μέτρα και άνω. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά θα συνεχίσει να κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο, πιθανόν να σημειωθούν αρχικά ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές, αλλά σύντομα ο καιρός βελτιώνεται. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αλλά θα συνεχίσει να κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Διαστήματα ηλιοφάνειας και υψηλών νεφώσεων – Έως τους 35-36°C o υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Με αυξημένη ηλιοφάνεια, διαστήματα υψηλών/μέσων νεφώσεων και αραιή σκόνη αναμένεται να κυλήσουν οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας μέχρι...