Ξεπέρασε το 60% η βροχόπτωση του μήνα – Κάλυψε τα σπασμένα η Λεμεσός

Μετά τις βροχές που επηρέασαν σχεδόν όλο το νησί χθες Πέμπτη, η βροχόπτωση για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο 61% από το 47% που ήταν μέχρι το πρωί της Πέμπτης, 19/11/2020 (08:00).

Οι δικοί μας μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν καταγράψει τις εξής συνολικές ποσότητες κατά το τελευταίο 24ωρο (από 08:00 19/11 μέχρι 08:00 20/11):

Ξενοδοχείο Jubilee – Τρόοδος: 7.6 mm 
Κυρ Γιάννη – Όμοδος: 4.3 mm
Blue Arches – Λεύκαρα: 5.3 mm
BMW – Λατσιά, Λευκωσία: 6.1 mm
Spectus – Λεμεσός: 31.2 mm
Χάνι – Λεμεσός: 33.6 mm
Sunfresh – Κάτω Πάφος: 7.9 mm
Papantoniou – Πόλη Χρυσοχούς: 9.1 mm
Στου Ρουσιά – Λάρνακα: 2.3 mm
Κτήμα Δημοσθένους – Παρεκκλησία: 8.7 mm
Ακαπνού: 4.6 mm
Κέντρο Νεότητας Οδούς – Οδού: 5.1 mm
Ξενοδοχείο Petit Palais – Πλάτρες: 5.6 mm
Μενεού: 2.8 mm
Αραδίππου: 1.1 mm
Λάρνακα – περιοχή Καθαρή: 1.5 mm
Ορόκλινη: 0.3 mm

Η βροχόπτωση του τελευταίου 24ώρου 19-20/11/2020, με βάση τους μετρητές του Τμήματος Μετεωρολογίας, κυμάνθηκε από 0.1 έως 60.2 χιλιοστά.

Βροχόπτωση 19-20/11/2020 (08:00). Στοιχεία τμήματος Μετεωρολογίας.
Ημερήσιο ύψος βροχής 19-20/11/2020 (08:00). Στοιχεία Τμήματος Μετεωρολογίας

Για τις υπόλοιπες μετρήσεις Νοεμβρίου του τμήματος Μετεωρολογίας πατήστε εδώ.

Βάσει του πιο πάνω πίνακα βροχόπτωσης του Τ.Μ, ιδιαίτερη εντύπωση κάνει η ποσότητα βροχής που σημειώθηκε εχθές στη Λεμεσό, με το λιμάνι Λεμεσού να καταγραφεί 60.2 χιλιοστά βροχής, με το μεγαλύτερο μέρος αυτής να πέφτει σε διάστημα μικρότερο της μίας ώρας. Η βροχόπτωση που παρατηρήθηκε όχι μόνο υπερκάλυψε όλη την βροχόπτωση του μήνα, αλλά κάλυψε και σχεδόν όλη την βροχόπτωση Οκτωβρίου. Επίσης, από ιδιωτικό σταθμό στην περιοχή Ακρωτηρίου, καταγράφηκαν 83 χιλιοστά βροχής κατά τη διάρκεια της ακραίας καταιγίδας και ακολούθως η καταγραφή σταμάτησε εξαιτίας της χαλαζόπτωσης που δημιούργησε προβλήματα στο σταθμό. Εκτιμάται ότι η βροχόπτωση έφτασε ή και ξεπέρασε τα 100 χιλιοστά στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο πιο κάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της σφοδρής καταιγίδας και τα εκτεταμμένα πλημμυρικά φαινόμενα που δημιούργησε κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της πόλης της Λεμεσού.

Καταιγίδα Λεμεσού

H εικόνα είναι από την καταιγίδα που επηρέασε χθες τη Λεμεσό το βράδυ της Πέμπτης, 19/11/2020 και η οποία αναρτήθηκε στην ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ από τον Pambos Stylianides.

Με βάση τις βροχές που αναμένουμε να μας επηρεάσουν κατά το δεύτερο μέρος αυτής της διαταραχής, εκτιμούμε ότι η βροχόπτωση του μήνα μέχρι την Δευτέρα που θα βγουν οι νέες μετρήσεις θα κυμανθεί από 80-95%. Τελική αποτίμηση της διαταραχής θα γίνει από Δευτέρας.

Η εισροή νερού στα φράγματα το τελευταίο 24ωρο ανήλθε στα 0.093 Ε.Κ.Μ νερού. Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 0.492 Ε.Κ.Μ νερού. Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων έπεσε στο 74.9% σήμερα, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν στο 78.9%.

Οι εισροές θα αυξηθούν το επόμενο 48ωρο ενώ από την Δευτέρα αναμένεται σημαντική μείωσή τους. Για αξιόλογες και συνεχείς εισροές στα φράγματα, αναμένονται από την επόμενη αξιόλογη διαταραχή.

H κεντρική εικόνα είναι από την καταιγίδα που επηρέασε χθες τη Λεμεσό το βράδυ της Πέμπτης, 19/11/2020 και η οποία αναρτήθηκε στην ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ από τον Pambos Stylianides.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Πτώση θερμοκρασίας, ενίσχυση ανέμων και πιθανότητα βροχών από αύριο

Η σφήνα έξαρσης που επηρέαζε την περιοχή μας κινείται ανατολικότερα καθώς σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη...

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας με εμφάνιση πιθανοτήτων βροχής – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Ξεπέρασε το 80% η μέση βροχόπτωση του μήνα – Χωρίς μεταβολή η πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές που επηρέασαν μεγάλο μέρος του νησιού την Παρασκευή και το Σάββατο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο...

Συνεχίζουν οι καλές καιρικές συνθήκες – Ακολουθεί πτώση της θερμοκρασίας και μικρή πιθανότητα βροχών

Σφήνα έξαρσης επηρεάζει την περιοχή μας και σήμερα Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι καλές καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν και οι θερμοκρασίες να παραμένουν λίγο πιο...

Εξασθένησε η διαταραχή στη περιοχή μας – Έρχεται πρόσκαιρη σφήνα έξαρσης πριν την επόμενη διαταραχή

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή μας από την Πέμπτη έχει εξασθενήσει ενώ από αύριο Κυριακή, σφήνα έξαρσης θα επηρεάσει την περιοχή μας,...
- Advertisement -