Μετρήσεις βροχής του τελευταίου 48ώρου – Πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις τοπικές βροχές που επηρέασαν το νησί την Τρίτη και την Τετάρτη, η βροχόπτωση για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο 38% από το 26% που ήταν μέχρι το πρωί της Τρίτης, 10/11/2020 (08:00).

Οι δικοί μας μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν καταγράψει τις εξής συνολικές ποσότητες κατά το τελευταίο 48ωρο (από 08:00 10/11 μέχρι 08:00 12/11):

Ξενοδοχείο Jubilee – Τρόοδος: 8.2 mm 
Κυρ Γιάννη – Όμοδος: 4.9 mm
Blue Arches – Λεύκαρα: 0 mm
BMW – Λατσιά, Λευκωσία: 0 mm
Spectus – Λεμεσός: 0 mm
Χάνι – Λεμεσός: 0 mm
Sunfresh – Κάτω Πάφος: 13.7 mm
Papantoniou – Πόλη Χρυσοχούς: 18.3 mm
Στου Ρουσιά – Λάρνακα: 0 mm
Κτήμα Δημοσθένους – Παρεκκλησία: 0 mm
Ακαπνού: 0 mm
Κέντρο Νεότητας Οδούς – Οδού: 0 mm
Ξενοδοχείο Petit Palais – Πλάτρες: 2.3 mm
Μενεού: 0 mm
Αραδίππου: 0 mm
Λάρνακα – περιοχή Καθαρή: 0 mm
Ορόκλινη: 0 mm

Η βροχόπτωση του τελευταίου 48ώρου 10-12/11/2020, με βάση τους μετρητές του Τμήματος Μετεωρολογίας, κυμάνθηκε από 0 έως 47.5 χιλιοστά.

Βροχόπτωση 10-11/11/2020 (08:00). Στοιχεία τμήματος Μετεωρολογίας.
Βροχόπτωση 11-12/11/2020 (08:00). Στοιχεία τμήματος Μετεωρολογίας.
Ημερήσιο ύψος βροχής 10-11/11/2020 (08:00). Στοιχεία Τμήματος Μετεωρολογίας
Ημερήσιο ύψος βροχής 11-12/11/2020 (08:00). Στοιχεία Τμήματος Μετεωρολογίας

Για τις υπόλοιπες μετρήσεις Νοεμβρίου του τμήματος Μετεωρολογίας πατήστε εδώ.

H εκτίμηση που είχαμε κάνει σε προηγούμενο άρθρο ότι η βροχόπτωση του μήνα θα κυμανθεί γύρω στο 50-60% δεν επαληθεύτηκε, αφού για χθες Τετάρτη αναμέναμε περισσότερες και πιο γενικευμένες βροχές στο δυτικό μισό του νησιού ενώ παρόλο που αξιόλογες βροχές σημειώθηκαν χθες σε ανατολικά και βόρεια τμήματα του νησιού, οι πλείστες έπεσαν σε κατεχόμενες περιοχές, οι οποίες δεν συνυπολογίζονται για την μέση βροχόπτωση του μήνα. Παρόλα αυτά, η βροχόπτωση του μήνα μέχρι σήμερα βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα και με βάση την κυκλοφορία της ατμόσφαιρας το επόμενο διάστημα, η μέση βροχόπτωση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Η εισροή νερού στα φράγματα το τελευταίο 24ωρο ανήλθε στα 0.013 Ε.Κ.Μ νερού. Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 0.290 Ε.Κ.Μ νερού. Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων έπεσε στο 75.4% σήμερα, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν στο 79.5%.

Η συνολική πληρότητα φραγμάτων αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο, με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Η πληρότητα φραγμάτων θα σταματήσει να μειώνεται όταν έχουμε την πρώτη αξιόλογη διαταραχή που θα αφήσει τουλάχιστον 50 χιλιοστά βροχής και άνω στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού.

H κεντρική εικόνα είναι από τις καταιγίδες που βρίσκονταν νότια της Λεμεσού τα ξημερώματα της Τετάρτης, 11/11/2020 και η οποία αναρτήθηκε στην ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ από τον Stefanos Mistrellides.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...

Έρχεται νέος γύρος βροχών/καταιγίδων από τα δυτικά – Καιρική ενημέρωση (08:15)

Οι βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν το νησί τις αυγινές ώρες από τα δυτικά έχουν κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και αυτή την...
- Advertisement -