Ξεπέρασε το 50% η βροχόπτωση του μήνα

Τα δύο συστήματα τα οποία επηρέασαν την περιοχή μας το Σαββατοκύριακο έδωσαν βροχές σε όλο το νησί, ωστόσο τοπικά το ύψος βροχής ήταν πολύ χαμηλό.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Τμήματος Μετεωρολογίας, καταγράφηκαν από 0.5 έως 30.7 χιλιοστά, με μέσο ύψος βροχής 8 χιλιοστά. Οι πιο πολλές βροχές καταγράφηκαν στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά/ημιορεινά. Η βροχόπτωση για το μήνα Ιανουάριο από το 46% ανήλθε στο 54% και η βροχόπτωση για τους μήνες Οκτώβριο-Ιανουάριο ανήλθε στο 63%. Για να δείτε όλες τις μετρήσεις πατήστε εδώ.

Το σύστημα που μας επηρέασε το Σάββατο συμπεριφέρθηκε σε μεγάλο βαθμό όπως αναμενόταν, ενώ το σύστημα της Κυριακής έφτασε στην περιοχή μας πολύ πιο εξασθενημένο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν λιγότερες βροχές από ότι αναμέναμε αρχικά, τόσο σε έκταση όσο και σε ένταση.

Στο χάρτη συνολικής βροχόπτωσης για τα δύο συστήματα που σας παρουσιάσαμε το απόγευμα του Σαββάτου, υπολογίζαμε ποσότητες βροχής από 3 έως 45 χιλιοστά βροχής, με μέσο ύψος βροχής από 9-14 χιλιοστά. Πλησιάσαμε τις κατώτερες τιμές κυρίως από το πρώτο σύστημα.

Όταν ένα σύστημα ακολουθείται αμέσως από ένα δεύτερο, οι παραμικρές αλλαγές που παρατηρούνται στο πρώτο μπορεί να επιφέρουν μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά του δεύτερου, καθιστώντας έτσι δυσκολότερες τις ακριβείς μετεωρολογικές προβλέψεις.

Πιο κάτω μπορείτε να συγκρίνετε τους χάρτες.

Η εισροή νερού στα φράγματα το τριήμερο ήταν 0.353 Ε.Κ.Μ νερού και από την 1η Οκτωβρίου μέχρι σήμερα 4.863, με την πληρότητα των φραγμάτων να φτάνει στο 13.9%. Την αντίστοιχη περσινή μέρα η πληρότητα ήταν στο 23.3%.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Έκτακτη καιρική ενημέρωση – Πολύ ισχυρή καταιγίδα στη Λάρνακα (02:20)

Οι καταιγίδες που επηρέασαν νωρίτερα την επαρχία Λεμεσού έχουν κινηθεί ανατολικότερα και επηρεάζουν το δυτικό μισό της επαρχίας Λάρνακας....

Έκτακτη καιρική ενημέρωση (22:10) – Έντονες καταιγίδες προσεγγίζουν το νησί από τα νότια

Μετά τη βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός τις προηγούμενες ώρες, οι νεφώσεις έχουν αρχίσει να αυξάνονται από τα νότια όπως μπορείτε να δείτε στην...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής (Χάρτης)

Αρκετές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως το νότιο 1/3 του νησιού και ανατολικά, εκ των οποίων κάποιες θα είναι έντονες και παρατεταμένες. Ο κύριος κίνδυνος...

Συνεχίζουν δειλά-δειλά οι καταγραφές βροχόπτωσης – Πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού χθες Πέμπτη, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο 8% από...

Δελτίο Τύπου: Καθαρισμός υδροβιότοπου Ζακακίου από ΣΑΛΑ

Ως μέρος της συνεχούς προσπάθειας του για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στα  πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού –...
- Advertisement -