Ισχυρές καταιγίδες με έντονη χαλαζόπτωση και ανεμοστρόβιλο σημειώθηκαν σήμερα 7/5/2018 (Vid/Pic)

Οι βροχές/καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυμάνθηκαν μέσα στα πλαίσια του χάρτη που σας είχαμε παρουσιάσει από χθες βράδυ και μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό δελτίο εδώ.

Οι πιο ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύονταν από έντονες χαλαζοπτώσεις, σημειώθηκαν στις περιοχές που δίναμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες για βροχή, αλλά και τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής.

Εμπειρικά, σε 2-3 σημεία όπου είχαν εκδηλωθεί οι ισχυρότερες καταιγίδες, η βροχόπτωση πρέπει να ξεπέρασε τα 50 χιλιοστά, αλλά λόγω της τοπικότητάς τους είναι πολύ πιθανό να μην καταγράφηκε από κάποιο βροχόμετρο.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην Κλήρου, νωρίς το απόγευμα.

Το βίντεο και εικόνες που ακολουθούν είναι από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο στην Κλήρου, νωρίς το απόγευμα.

 

 

Αυτή τη στιγμή (17:30), οι πλείστες καταιγίδες έχουν διαλυθεί και η τελευταία καταιγίδα που απέμεινε στα βορειοανατολικά, δεν έχει αρκετή ζωή και αναμένεται να διαλυθεί κι αυτή σύντομα.

Όσον αφορά την καιρική εξέλιξη των επόμενων ωρών και ημερών, έχουν παρουσιαστεί κάποιες θετικές αλλαγές και φαίνεται αύξηση και γενίκευση των βροχών σε σχέση με το τι σας είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο δελτίο.

Νέο δελτίο θα βγει αργότερα απόψε. Μέχρι τότε, συστήνουμε να παρακολουθείτε τις αλλαγές στα Locations, που ανανεώνονται πιο συχνά, ανάλογα με τις αλλαγές.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Άστατος καιρός το επόμενο 2ήμερο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας και πιθανότητα σκόνης

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Καιρική ενημέρωση (15:00) – Tοπικά έντονες καταιγίδες σε εξέλιξη

Αύξηση των νεφώσεων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο νησί, όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα. Ήδη τοπικές βροχές/καταιγίδες έχουν αρχίσει να...

Δείτε τις μετρήσεις βροχόπτωσης του τελευταίου 48ώρου – Πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις τοπικές βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν που επηρέασαν το νησί την Τρίτη και Τετάρτη, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο...

Συνεχίζουν οι τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το Σάββατο

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Πιο γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα κατά την Παρασκευή και...

Ανακοίνωση ΣΑΛΑ (30/11/2020)

Tο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι, από την Τετάρτη 2/12/2020 και ώρα 07.00 μέχρι την Πέμπτη 10/12/2020 και ώρα 16.00, θα εκτελούνται εργασίες...
- Advertisement -