Ισχυρές καταιγίδες με έντονη χαλαζόπτωση και ανεμοστρόβιλο σημειώθηκαν σήμερα 7/5/2018 (Vid/Pic)

Οι βροχές/καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυμάνθηκαν μέσα στα πλαίσια του χάρτη που σας είχαμε παρουσιάσει από χθες βράδυ και μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό δελτίο εδώ.

Οι πιο ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύονταν από έντονες χαλαζοπτώσεις, σημειώθηκαν στις περιοχές που δίναμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες για βροχή, αλλά και τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής.

Εμπειρικά, σε 2-3 σημεία όπου είχαν εκδηλωθεί οι ισχυρότερες καταιγίδες, η βροχόπτωση πρέπει να ξεπέρασε τα 50 χιλιοστά, αλλά λόγω της τοπικότητάς τους είναι πολύ πιθανό να μην καταγράφηκε από κάποιο βροχόμετρο.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην Κλήρου, νωρίς το απόγευμα.

Το βίντεο και εικόνες που ακολουθούν είναι από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο στην Κλήρου, νωρίς το απόγευμα.

 

 

Αυτή τη στιγμή (17:30), οι πλείστες καταιγίδες έχουν διαλυθεί και η τελευταία καταιγίδα που απέμεινε στα βορειοανατολικά, δεν έχει αρκετή ζωή και αναμένεται να διαλυθεί κι αυτή σύντομα.

Όσον αφορά την καιρική εξέλιξη των επόμενων ωρών και ημερών, έχουν παρουσιαστεί κάποιες θετικές αλλαγές και φαίνεται αύξηση και γενίκευση των βροχών σε σχέση με το τι σας είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο δελτίο.

Νέο δελτίο θα βγει αργότερα απόψε. Μέχρι τότε, συστήνουμε να παρακολουθείτε τις αλλαγές στα Locations, που ανανεώνονται πιο συχνά, ανάλογα με τις αλλαγές.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...

Έρχεται νέος γύρος βροχών/καταιγίδων από τα δυτικά – Καιρική ενημέρωση (08:15)

Οι βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν το νησί τις αυγινές ώρες από τα δυτικά έχουν κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και αυτή την...

Παγκύπριες βροχές/καταιγίδες σήμερα – Συνεχίζουν τοπικές βροχές τις επόμενες ημέρες

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο νοτιοδυτικά της Ελλάδας επηρεάζει την περιοχή μας καθώς κινείται ανατολικά/νοτιοανατολικά και εξασθενεί. Aυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον άστατο καιρό...

Βροχές/καταιγίδες το επόμενο διήμερο – Ανανεωμένες προγνώσεις στις Τοποθεσίες

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...
- Advertisement -