Πλησίασε το 60% η βροχόπτωση του μήνα

Πλησίασε το 60% η βροχόπτωση του μήνα

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Η ασθενής χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή από χθες βράδυ κινείται ανατολικά.

Ο κύριος όγκος βροχής από αυτό το σύστημα σημειώθηκε στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά/ημιορεινά. Η πιο ψηλή καταγραφή βροχής σημειώθηκε από το μετεωρολογικό μας σταθμό στο αρτοποιείο Sunfresh στην Κάτω Πάφο, με 24.89 χιλιοστά βροχής από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 17:00 σήμερα.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε τα στοιχεία από τον μετεωρολογικό μας σταθμό στο αρτοποιείο Sunfresh στην Κάτω Πάφο.

Στα Weather stations στη σελίδα μας μπορείτε να δείτε τις ποσότητες βροχής που έχουν καταγράψει από τους υπόλοιπους μας σταθμούς από τα μεσάνυχτα μέχρι αυτή την ώρα.

Στο Τρόοδος σημειώθηκε χιονόπτωση αργά χθες βράδυ, με ελαφριά χιονόστρωση από 1 έως 3 εκατοστά από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις κάμερες μας στο ξενοδοχείο στο Τροόδος, χορηγία της Feel Secure.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καταγράφηκαν μέχρι τις 8 το πρωί από 0 έως 12.6 χιλιοστά με μέσο ύψος βροχής 3 χιλιοστά. Η βροχόπτωση για το μήνα Ιανουάριο από το 54% ανήλθε στο 57% και η βροχόπτωση για τους μήνες Οκτώβριο-Ιανουάριο ανήλθε στο 64%. Για να δείτε όλες τις μετρήσεις πατήστε εδώ.

Από τις 8 το πρωί έχουν καταγραφεί ακόμη περίπου 1 έως 6 χιλιοστά βροχής στο δυτικό μισό του νησιού από τους σταθμούς του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Βαθύ βαρομετρικό με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσει την περιοχή μας

Βάσει του χάρτη με τις συνολικές ποσότητες υετού που αναμέναμε και σας παρουσιάζουμε ξανά πιο κάτω, αυτό το σύστημα συμπεριφέρθηκε πολύ καλά. Τόσο οι περιοχές που δέχθηκαν βροχές όσο και οι ποσότητες που καταγράφηκαν αλλά και το μέσο ύψος βροχής που αναμέναμε ήταν μέσα στα πλαίσια.

Εδώ μπορείτε να δείτε το χθεσινό μας δελτίο.