Πλησίασε το 60% η βροχόπτωση του μήνα

Η ασθενής χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή από χθες βράδυ κινείται ανατολικά.

Ο κύριος όγκος βροχής από αυτό το σύστημα σημειώθηκε στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά/ημιορεινά. Η πιο ψηλή καταγραφή βροχής σημειώθηκε από το μετεωρολογικό μας σταθμό στο αρτοποιείο Sunfresh στην Κάτω Πάφο, με 24.89 χιλιοστά βροχής από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 17:00 σήμερα.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε τα στοιχεία από τον μετεωρολογικό μας σταθμό στο αρτοποιείο Sunfresh στην Κάτω Πάφο.

Στα Weather stations στη σελίδα μας μπορείτε να δείτε τις ποσότητες βροχής που έχουν καταγράψει από τους υπόλοιπους μας σταθμούς από τα μεσάνυχτα μέχρι αυτή την ώρα.

Στο Τρόοδος σημειώθηκε χιονόπτωση αργά χθες βράδυ, με ελαφριά χιονόστρωση από 1 έως 3 εκατοστά από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις κάμερες μας στο ξενοδοχείο στο Τροόδος, χορηγία της Feel Secure.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καταγράφηκαν μέχρι τις 8 το πρωί από 0 έως 12.6 χιλιοστά με μέσο ύψος βροχής 3 χιλιοστά. Η βροχόπτωση για το μήνα Ιανουάριο από το 54% ανήλθε στο 57% και η βροχόπτωση για τους μήνες Οκτώβριο-Ιανουάριο ανήλθε στο 64%. Για να δείτε όλες τις μετρήσεις πατήστε εδώ.

Από τις 8 το πρωί έχουν καταγραφεί ακόμη περίπου 1 έως 6 χιλιοστά βροχής στο δυτικό μισό του νησιού από τους σταθμούς του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Βαθύ βαρομετρικό με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσει την περιοχή μας

Βάσει του χάρτη με τις συνολικές ποσότητες υετού που αναμέναμε και σας παρουσιάζουμε ξανά πιο κάτω, αυτό το σύστημα συμπεριφέρθηκε πολύ καλά. Τόσο οι περιοχές που δέχθηκαν βροχές όσο και οι ποσότητες που καταγράφηκαν αλλά και το μέσο ύψος βροχής που αναμέναμε ήταν μέσα στα πλαίσια.

Εδώ μπορείτε να δείτε το χθεσινό μας δελτίο.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Toπικές βροχές το επόμενο διήμερο – Με περισσότερες βροχές φαίνεται να μας υποδέχεται ο Δεκέμβριος

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Ξεπέρασε το 200% η βροχόπτωση στο Φρέναρος – Στα κανονικά θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου

Μετά τις τοπικές που επηρέασαν χθες Τετάρτη το νησί, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο 84% από το 81% που...

Ασταθείς καιρικές συνθήκες με τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το Σάββατο

Σφήνα ύφεσης με τάση αποκοπής και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τις κατά τόπους και κατά περιόδους βροχές/καταιγίδες μέχρι...

Συννεφιασμένος και σχετικά ψυχρός ο καιρός σήμερα με τοπικές ελαφριές βροχές το απόγευμα

Σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη και πιο ψυχρές αέριες μάζες έχουν κατηφορίσει στην περιοχή μας ενώ προοδευτικά αναμένεται η δημιουργία κλειστού...

Πτώση θερμοκρασίας, ενίσχυση ανέμων και πιθανότητα βροχών από αύριο

Η σφήνα έξαρσης που επηρέαζε την περιοχή μας κινείται ανατολικότερα καθώς σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη κατηφορίζει σταδιακά προς την περιοχή...
- Advertisement -