Πλησίασε το 60% η βροχόπτωση του μήνα

Η ασθενής χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή από χθες βράδυ κινείται ανατολικά.

Ο κύριος όγκος βροχής από αυτό το σύστημα σημειώθηκε στο δυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά/ημιορεινά. Η πιο ψηλή καταγραφή βροχής σημειώθηκε από το μετεωρολογικό μας σταθμό στο αρτοποιείο Sunfresh στην Κάτω Πάφο, με 24.89 χιλιοστά βροχής από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 17:00 σήμερα.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε τα στοιχεία από τον μετεωρολογικό μας σταθμό στο αρτοποιείο Sunfresh στην Κάτω Πάφο.

Στα Weather stations στη σελίδα μας μπορείτε να δείτε τις ποσότητες βροχής που έχουν καταγράψει από τους υπόλοιπους μας σταθμούς από τα μεσάνυχτα μέχρι αυτή την ώρα.

Στο Τρόοδος σημειώθηκε χιονόπτωση αργά χθες βράδυ, με ελαφριά χιονόστρωση από 1 έως 3 εκατοστά από τα 1700 μέτρα και άνω. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις κάμερες μας στο ξενοδοχείο στο Τροόδος, χορηγία της Feel Secure.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, καταγράφηκαν μέχρι τις 8 το πρωί από 0 έως 12.6 χιλιοστά με μέσο ύψος βροχής 3 χιλιοστά. Η βροχόπτωση για το μήνα Ιανουάριο από το 54% ανήλθε στο 57% και η βροχόπτωση για τους μήνες Οκτώβριο-Ιανουάριο ανήλθε στο 64%. Για να δείτε όλες τις μετρήσεις πατήστε εδώ.

Από τις 8 το πρωί έχουν καταγραφεί ακόμη περίπου 1 έως 6 χιλιοστά βροχής στο δυτικό μισό του νησιού από τους σταθμούς του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Βαθύ βαρομετρικό με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσει την περιοχή μας

Βάσει του χάρτη με τις συνολικές ποσότητες υετού που αναμέναμε και σας παρουσιάζουμε ξανά πιο κάτω, αυτό το σύστημα συμπεριφέρθηκε πολύ καλά. Τόσο οι περιοχές που δέχθηκαν βροχές όσο και οι ποσότητες που καταγράφηκαν αλλά και το μέσο ύψος βροχής που αναμέναμε ήταν μέσα στα πλαίσια.

Εδώ μπορείτε να δείτε το χθεσινό μας δελτίο.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Ανακοίνωση ΣΑΛΑ (30/11/2020)

Tο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι, από την Τετάρτη 2/12/2020 και ώρα 07.00 μέχρι την Πέμπτη 10/12/2020...

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες μέχρι το Σάββατο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που παρουσιάζει ο καιρός σήμερα Τετάρτη - παρόλο που αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή καταιγίδας και σήμερα κυρίως στα...

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...
- Advertisement -